OBRAČUN KONKURENATA

VRUĆI KOLOVOZ U KNINU, TRILJU I SINJU Kolinda, Milanović i Škoro uskoro će se po prvi put sresti na istom mjestu, Karamarko najavio da dolazi i on

 
Kolinda Grabar-Kitarović, Zoran Milanović, Miroslav Škoro
 CROPIX

Grad Sinj mogao bi točno za tjedan dana biti mjesto vrlo zanimljivog susreta.

Naime, u nedjelju 4. kolovoza prvi bi se put zajedno, na istome mjestu i u isto vrijeme, trebalo naći troje predsjedničkih kandidata kojima istraživanja daju najveće šanse za Pantovčak - bivši premijer Zoran Milanović, pjevač Miroslav Škoro te Kolinda Grabar-Kitarović, čija se službena objava kandidature očekuje nakon obljetnice Oluje.

Svi troje, prema sadašnjim informacijama, trebali bi doći na Sinjsku alku, koja se ove godine održava samo dan prije proslave u Kninu 5. kolovoza. Milanović će, neslužbeno doznajemo, doći na Sinjsku alku, međutim, hoće li se dan kasnije pojaviti u Kninu, jučer nismo uspjeli doznati. Slično je i sa Škorom. Njemu blisku izvori kažu da planira dolazak u Sinj, to više što iste te večeri ima zakazan koncert u petnaestak kilometara udaljenom Trilju. No, hoće li dan poslije i u Knin, još nije sigurno.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, pak, dolazi i na Alku i na proslavu obljetnice Oluje u Knin, gdje dolazi cijeli državni vrh. Grabar-Kitarović bi u nedjelju navečer, kako se nagađa, mogla navratiti i u Split. Naime, na splitskoj Rivi koncert bi trebao održati Marko Perković Thompson. Trenutačno su u tijeku pregovori s njim, a konačna odluka o koncertu trebala bi se znati sutra. Da se s Thompsonom pregovara, Jutarnjem listu najprije su potvrdili iz Koordinacije braniteljskih udruga grada Splita, a potom je to medijima, dan kasnije, rekao i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

- Točno je da pregovaramo i uskoro ćemo privesti razgovore kraju, a sve će biti definirano i javno objavljeno u roku od tri do četiri dana - rekao je Krstulović Opara.

Thompsonov koncert u Splitu je zanimljiv i zbog toga što bi to, kako se naveliko priča u političkim kuloarima, trebao biti neslužbeni početak kampanje Kolinde Grabar-Kitarović. Poznato je, naime, da njezin glavni konkurent na desnici, Miroslav Škoro, više nije u dobrim odnosima sa svojim kumom Markom Perkovićem Thompsonom. U HDZ-u i krugu Grabar-Kitarović očito smatraju da bi joj Thompsonova podrška mogla dobri doći u pridobivanju glasova s desnice s obzirom na Škorinu kandidaturu.

Ministar branitelja Tomo Medved rekao nam je jučer da će program u Kninu ove godine biti sličan kao i lani, ali da su već počeli s pripremama za sljedeću godinu, kada je 25. obljetnica.

- Ove ćemo godine, kao i prošle, dostojanstveno obilježiti taj dan - rekao je ministar branitelja Medved te dodao da se očekuje dolazak državnog vrha.

Ministarstvo branitelja obljetnicu organizira u suradnji s ministarstvima obrane i unutarnjih poslova te s Gradom Kninom. Budući da će službena proslava biti gotovo identična prošlogodišnjoj, to znači da će prigodne govore u Kninu održati predsjednica, premijer Andrej Plenković te šef Sabora Gordan Jandroković.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić rekao nam je jučer da će svi detalji službene proslave u Kninu biti poznati u ponedjeljak, kada će se na tu temu održati konferencija za novinare.

- Važno je da proslava bude dostojanstvena, kako i priliči najvećem državnom blagdanu - rekao je Jelić.

Na pitanje dolazi li u Knin osim Grabar-Kitarović još neki predsjednički kandidat, Jelić je rekao da su svi dobrodošli.

- S obzirom na funkciju za koju se kandidiraju, mislim da bi bilo dobro da dođu - rekao je Jelić. O dijelu proslave koji organizira Grad Knin, Jelić je rekao da je u proteklim danima organiziran cijeli niz događanja i manifestacija, od Kijevskih večeri do raznih turnira i koncerta duhovne glazbe...

- Na samu obljetnicu, 5. kolovoza, u večernjim satima u Kninu će nastupiti Zlatko Pejaković, Jasmin Stavros i Mladen Grdović - rekao je Jelić.

Prošle godine, podsjetimo, u Kninu je nastupio Škoro, a bilo je planirano da nastupi i ove godine, no nakon što je najavio svoju predsjedničku kandidaturu, sve je otkazano, pa se Škoro preselio u Trilj.

U Kninu se očekuje dolazak niza političara, a dolazak u Knin u svojem je statusu na društvenim mrežama najavio i bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

"Dragi prijatelji, vidimo se u Kninu 5. kolovoza", napisao je Karamarko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:31