STANJE PRIRODNE NEPOGODE

ZAGREBAČKA PLINARA POSLALA VAŽNU OBAVIJEST GRAĐANIMA POGOĐENIM POTRESOM Evo što sve morate učiniti kako bi vas uključili, moguća i odgoda plaćanja

 Tomislav Krišto / CROPIX

Gradska plinara Zagreb uputila je danas obavijest građanima kojima su plinske instalacije pogođene potresom. Navode kako će se svima onima kojima je potrebno ispitivanje plinskih instalacija odgoditi plaćanje te usluge s obzirom na prirodnu nepogodu koja je pogodila Zagreb.

- Zbog neplaćanja u roku istaknutom na uplatnicama neće biti obračunate ni zatezne kamate niti će se pokretati ovrhe za neplaćene obveze - ističu u priopćenju u kojem navode i kako je riječ o odluci zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

S obzirom da Gradska plinara Zagreb počinje s puštanjem plina u objekte u kojima je plin preventivno isključen zbog potresa, a čija statika nije narušena podsjećamo na postupke koji prethode ispitivanju instalacije i puštanju plina:

Za sigurno puštanje plina je nužno imati:

1. Pozitivan nalaz statičara ili stalnog sudskog vještaka za građevinarstvo da objekt nije ugrožen potresom te da se plin može pustiti u siguran objekt

2. Pozitivan nalaz dimnjačara za sve dimnjake u zgradi - popis ovlaštenih dimnjačara objavljen je na web stranici GPZ-a www.plinara-zagreb.hr

3. Obavezan pristup u sve stanove kod puštanja plina u stambene zgrade

Čemu prethodi:

1. Za stambene zgrade korisnici se javljaju svojim upraviteljima, vlasnici obiteljskih kuća samostalno poduzimaju potrebne aktivnosti

2. Upravitelji/vlasnici obiteljskih kuća dostavljaju dokumentaciju iz točaka 1. i 2. u Odjel prodaja GPZ-a

3. Odjel prodaje otvara radni nalog na teret korisnika i prosljeđuje ga u Službu tehničke podrške, Odjel mjerenja

4. Odjel mjerenja kontaktira korisnika i dogovara ispitivanje instalacije i puštanje plina na uporabu

5. Radni nalog u Odjelu prodaje se otvara bez avansne uplate, a račun se korisniku dostavlja nakon izvršenih poslova.

Popis ovlaštenih dimnjačara i plinoinstalatera, kao i cjenik ispitivanja instalacija, nalazi se na web stranici GPZ-a www.plinara-zagreb.hr.

Plinara upozorava građane da zbog svoje sigurnosti plin ne smiju sami puštati u sustav te na opasnost trovanja ugljičnim monoksidom ako se koriste bojleri koji imaju spoj na dimnjake koji su oštećeni.

- Kako bi plin u sustav bio pušten na siguran način potrebno je istaknuti da ispitivači GPZ-a moraju ući u svaki stan i provjeriti instalaciju te molimo građane za suradnju kako bi se preveniralo širenje zaraze koronavirusom. Molimo građane da prije dolaska ispitivača dezinficiraju svoje prostore, drže propisan razmak od djelatnika GPZ-a te dezinficiraju prostor nakon odlaska ispitivača - priopćili su iz GPZ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:27