VELIKI USPJEH

Zagrebački srednjoškolci na debatnom natjecanju u Pragu osvojili sedam medalja

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 26.03.2019. u 14:10

Hrvatsko debatno drustvo / FACEBOOK

 

Zagrebački srednjoškolci, debatanti Hrvatskog debatnog društva, sudjelovali su na međunarodnom debatnom natjecanju Prague Debate Spring, s kojeg se ekipa IV. gimnazije vratila sa srebrnom, a ekipa Gimnazije Tituša Brezovačkog s brončanom medaljom.

Zagrebački učenici postigli su i pojedinačne uspjehe, pa je brončanu medalju u kategoriji novih debatanata osvojila učenica Gimnazije Tituša Brezovačkog Lara Subotičanec, a njezin školski kolega Damjan Pavličević plasirao se među 10 najboljih govornika cijelog turnira.

 

Prague Debate Spring međunarodno je natjecanje s dugom tradicijom, a ove godine sudjelovalo je 67 ekipa iz cijeloga svijeta, priopćeno je iz Hrvatskog debatnog društva.

Debatantice kluba Explicitum iz IV. gimnazije Paula Đaković, Jona Borgudan i Lara-Nika Holjevac u finalnoj debati susrele su se s češkom reprezentacijom. Na kraju debate rezultat je bio 3:2 za češku reprezentaciju.

- Dobiti dva glasa u finalu protiv reprezentacije koja se trenutačno priprema za svjetsko natjecanje velika je stvar - rekla je tim povodom Paula Đaković dodavši kako je osvojeno srebro nagrada za trud koji su uložile.

- To je i više nego što smo očekivale - istaknula je.

Učenice IV. gimnazije u polufinalu su pobijedile hrvatsku ekipu Titoš, u kojoj su bili Gabrijela Papec, Mislav Mikota i Damjan Pavličević, a koja je na kraju osvojila broncu.

- Debatirali smo i pobjeđivali ekipe kojima je engleski materinji jezik, poput Kanade, što je veliki uspjeh - rekli su debatanti iz Titoša.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo