PRIJAVLJEN POLICIJI

ZAŠTO SAM DIZALICOM ISELIO PODSTANARA 'Ostavio mi je 14.000 kn duga za struju, 4000 eura za stanarinu te kavez s 15 aljaških malamuta i dva vuka!'

Zagreb, 210308.Vukovarci iz Hostela Remetinec se moraju iseliti do iza uskrsa inace ce im se naplacivati 260 kn po danu za smijestaj.Prijatelji obitelji Tucker koji su dosli pri selidbi.Foto: Vedran Djulic / CROPIX
 Vedran Djulic / CROPIX

- Zovu me prijatelji, smiju se i pitaju da jesam li to ja dizalicom deložirao "svog" Nijemca? Sad kada ste to već napisali, hoćete li čuti i moju stranu priče – javio nam se u redakciju D.Š. (45) iz Ruplja nakon što smo objavili vijest da je u subotu, ogorčen neplaćanjem računa, dizalicom deložirao 55-godišnjeg podstanara iz Njemačke, zajedno sa svim njegovim stvarima strpanima u kombi, piše Zadarski.hr.

D.Š. nam nije htio reći puno ime i prezime, ali je želio da javnost zna, kako je rekao, pravu istinu o njemu i njegovom podstanaru s kojim "ratuje" gotovo pola godine zbog neplaćenog najma i komunalnija. Na koncu ga je prisilno iselio, zbog čega je prijavljen policiji za narušavanja javnog reda i mira.

- Ni sam ne znam odakle da vam počnem priču. On je u mojoj kući u Ruplju živio godinu i pol dana, a problemi su počeli prije pola godine, nakon što je prošla godina za koju je najam bio platio unaprijed. I nije točno što ste napisali da je bio u Njemačkoj kada sam ga deložirao. Bio je u Zadru, u teretani, vježbao je bicepce i tricepse. Da skratim, ostao mi je iza njega dug od 14 tisuća kuna za struju i 4000 eura za najam kuće. Dugove za vodu sam platio – kaže 45-godišnji D.Š. ističući da je to tek pola priče.

- Cijelo vrijeme je živio sam, kod njega su dolazili samo njegovi prijatelji. Nakon što je istekla godina dana počeo je sa zavlačenjem isplate najamnine. Kasnio je, ali bi na kraju ipak nešto platio. Onda više nije plaćao ništa. Ja sam ga lijepo, 24. siječnja ove godine, preko svog odvjetnika obavijestio da raskidamo ugovor o najmu i da ima rok od 30 dana da se iseli, ali on se na to oglušio. I dalje je ostao u kući i nije platio svoje obveze ni prema meni ni prema Elektri. Nisam više imao izbora.

Pozvao sam šlep službu da njegov kombi, koji je bio iza kuće i nije u voznom stanju, prenesu ispred kuće kako bih u njega mogao unijeti njegove stvari. Naime, kuća se nalazi na zemljištu od 20 tisuća kvadrata. U kombi sam mu stavio stvari, a on je zbog toga pozvao policiju – priča 45-godišnjak o svom neobičnom podstanaru zbog kojeg je, kaže, imao problema s cijelim mjestom.

- Taj čovjek je u dvorištu moje kuće držao pse. Iz sebe je u kavezu ostavio 15 aljaških malamuta i dva vuka! Te životinje ne laju, nego zavijaju! Zbog njih mi je cijelo mjesto zamjeralo što sam mu iznajmio kuću.

Prije nego što ga je deložirao, kaže, promijenio je bio bravu na ulazu, a kapiju je zatvorio lancem. Međutim, kada se podstanar vratio presjekao je lanac kliještima za željezo i ušao u kuću. D.S. je tada pozvao policiju, a oni su, veli, protiv njega podonijeli kaznenu prijavu.

- Ima toga koliko hoćete! Od kada se uselio u moju kuću on je nije prestajao "uređivati" pa mi je tako od sobe napravio kupatilo, a bivše kupatilo izvana dogradio tako da kuću nisam mogao legalizirati. Što da vam pričam, stotinu problema, a ovako samo ja ispao problem – žali se D.S.

Kaže da je 55-godišnjeg Nijemca upoznao kad je došao u Zadar s namjerom da kupi neki hotel u Rtini. Taj hotel, međutim, nikada nije kupio, ali se počeo baviti uzgojem pasa. Nakon što ga je iselio, dodaje, 55-godišnji Nijemac, za kojeg tvrdi da nema boravišnu dozvolu u Hrvatskoj, živi u nekom apartmanu na Plovaniji, piše Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:15