BEZ SRAMA

Zbog pitanja srpskih novinara mnogima je bilo neugodno, spominjali su se sigurnosni propusti, ustaše, ubijeni Vučićev djed...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2018. u 14:24

Zagreb, 120218. Pantovcak.
Ured predsjednice.
Kolinda Grabar Kitarovic, predsjednica republike Hrvatske primila je u sluzbeni posjet predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vucica.
Na fotografiji: Izjave za medije nakon sastanka
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

 

Tijekom press konferencije za novinare koju su na Pantovčaku održali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, novinari iz Srbije postavili su srbijanskom predsjedniku, blago rečeno, huškačka pitanja.

Uz sva otvorena pitanja o kojima su razgovarali Grabar Kitarović i Vučić oni su se koncentrirali isključivo na prosvjed nekoliko stotina građana povodom dolaska Vučića u Zagreb.

Umjerenija je bila novinarka TV Pink koja je Vučića pitala je li vidio prosvjede "po gradu" povodom njegova dočeka i kako se osjećao zbog uvreda koje su mu upućene.

 - Vidim da su me nazivali četnikom-početnikom, ali htio bih svima u Hrvatskoj poručiti da ja nisam nikakav četnik, niti je to bio bilo tko u mojoj obitelji. Prosvjedi su normalna stvar u demokratskim državama i ja se nisam nešto pretjerano uzrujao zbog ovog - rekao je Vučić.

Puno je otvoreniji bio novinar Studija B koji je pitao:

  - Ako stavimo po strani mnoge prosvjede i uvrede kojima su vas dočekali u Zagrebu, kao i sigurnosne propuste budući da je objavljena satnica vašeg posjeta i mapa kretanja gradom, podsjećam da je poznato da su ustaše ubili vašeg dedu. Ipak ste došli ovdje? - rekao je novinar, a Vučić mu je, između ostalog, odgovorio:

 - Prvo, Aleksandre, sigurnosnih problema nije bilo. A što se tiče uvreda, ja sam se na to samo nasmijao. Ja nemam nikakav problem, ako sam ja konj, baraba ili četnik. Slučajno mi nitko nije bio četnik ni s majčine strane. Ja nisam ništa ni primijetio - rekao je Vučić i onda skrenuo s teme.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo