BEZ SRAMA

Zbog pitanja srpskih novinara mnogima je bilo neugodno, spominjali su se sigurnosni propusti, ustaše, ubijeni Vučićev djed...

 
 CROPIX

Tijekom press konferencije za novinare koju su na Pantovčaku održali predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, novinari iz Srbije postavili su srbijanskom predsjedniku, blago rečeno, huškačka pitanja.

Uz sva otvorena pitanja o kojima su razgovarali Grabar Kitarović i Vučić oni su se koncentrirali isključivo na prosvjed nekoliko stotina građana povodom dolaska Vučića u Zagreb.

Umjerenija je bila novinarka TV Pink koja je Vučića pitala je li vidio prosvjede "po gradu" povodom njegova dočeka i kako se osjećao zbog uvreda koje su mu upućene.

- Vidim da su me nazivali četnikom-početnikom, ali htio bih svima u Hrvatskoj poručiti da ja nisam nikakav četnik, niti je to bio bilo tko u mojoj obitelji. Prosvjedi su normalna stvar u demokratskim državama i ja se nisam nešto pretjerano uzrujao zbog ovog - rekao je Vučić.

Puno je otvoreniji bio novinar Studija B koji je pitao:

- Ako stavimo po strani mnoge prosvjede i uvrede kojima su vas dočekali u Zagrebu, kao i sigurnosne propuste budući da je objavljena satnica vašeg posjeta i mapa kretanja gradom, podsjećam da je poznato da su ustaše ubili vašeg dedu. Ipak ste došli ovdje? - rekao je novinar, a Vučić mu je, između ostalog, odgovorio:

- Prvo, Aleksandre, sigurnosnih problema nije bilo. A što se tiče uvreda, ja sam se na to samo nasmijao. Ja nemam nikakav problem, ako sam ja konj, baraba ili četnik. Slučajno mi nitko nije bio četnik ni s majčine strane. Ja nisam ništa ni primijetio - rekao je Vučić i onda skrenuo s teme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:38