REFERENDUM O BRAKU

ŽELJKA MARKIĆ 'Želimo da gay parovi nikada ne dobiju ista prava kao normalni ljudi'

Normalni su parovi muškarci i žene, različitih spolova, kako je to i Bog htio, rekla je Markić
 Goran Mehkek/CROPIX

U emisiji 'Poligraf' Hrvatskog radija organizirano je referendumsko sučeljavanje. Kao gosti pozvani su Željka Markić iz inicijative U ime obitelji i Marina Škrabalo iz Gonga.

Emisiju su obilježile uvrede i niski udarci, a napeta atmosfera među gošćama je bila tolika uzavrela da ih je na trenutke morao smirivati voditelj.

Na primjedbe kako je Ustav, između ostalog, uglavljen baš zato da bio štitio manjinu od većine, Markić je slavodobitno rekla da se slaže sa Škrabalo.

- Da, cilj U ime obitelji i jest da se nikada ne dođe u situaciju gdje bi istospolni parovi dobili prava koja imaju i heteroseksualni. Želimo zacementirati to da gay, lezbijski, ili kako već hoćete, parovi nikada ne dobiju iste prilike kao normalni parovi, a normalni su parovi muškarci i žene, različitih spolova, kako je to i Bog htio', rekla je samouvjereno Željka Markić, piše tportal.

- Datum održavanja referenduma 1. prosinca 2013. posebno je znakovit, budući da je na taj datum, 1. 12. 1955. godine Rosa Parks izbačena iz autobusa jer nije htjela prepustiti sjedalo bijelcu, što je značilo početak ukidanja segregacije u Americi, a pola stoljeća nakon toga, u jednoj demokratskoj zemlji, vi vodite kampanju kojom želite dokinuti nečija prava i slobode. To je nevjerojatno', rekla je Škrabalo.

Željka Markić na to je rekla samo ovo: 'Građani RH dobili su jednostavno pitanje i na njega očito žele odgovoriti. 750 tisuća potpisa je dokaz za to.'

Markić: Nemamo veze s inicijativama koje onemogućuju birače da izraze stajalište

ZAGREB - Predstavnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić danas je izvijestila da nemaju veze s inicijativama koje bi mogle rušiti dostojanstvo i onemogućiti birače da izraze svoje stajalište i prije referenduma.

Na konferenciji za novinare u Zagrebu rekla je da su im se jučer i danas javljali građani zabrinuti što se u dijelu hrvatskih gradova organiziraju marševi antikampanje te dodala da se, istovremeno, na portalima javljaju stranice u kojima se ljude poziva da spriječe takve marševe osoba koje kane na referendumu glasati protiv.

"Mi bismo htjeli jasno poručiti da je Hrvatska slobodna zemlja i da nam je jako drago da svi građani imaju priliku sudjelovati na referendumu - i oni koji su za, i oni koji su protiv", kazala je Markić.

"Sve inicijative koje bi rušile bilo čije dostojanstvo i onemogućavale birače da izraze svoj stav i prije referenduma nemaju nikakve veze s inicijativom U ime obitelji", dodala je.

Također je pozvala sve građane Hrvatske da iskoriste mogućnost da po prvi puta glasaju na referendumu koji su sami organizirali i da to učine na dostojanstven način, poštujući prava svih ljudi u Hrvatskoj na svoje mišljenje te da ne reagiraju na nikave provokacije i da dostojanstveno i mirno izađu 1. prosinca na prvi građanski referendum. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:10