KLASA OPTIMIST

ANTE TOMIĆ Željka Markić treba dobiti Zlatnu kunu.Spašava obitelj, ali i radna mjesta

Kad je Loretta Lynn prije gotovo četiri desetljeća snimila "The Pill", u Americi je izbio veliki skandal. Drskost kojom je jezičava seljančura iz Kentuckyja, iscrpljena od rađanja, bočica i pelena, opjevala kontracepcijsku pilulu tako je uznemirila tradicionalističke čistunce da su mnoge stanice na Jugu, u tzv. Biblijskom pojasu, odbile emitirati pjesmu.
Zagreb, 140613.Gornji grad.Clanovi gradjanske inicijative U ime obitelji okupili su se danas na Zrinjevcu sa kutijima u kojima se nalazi 749 316 potpisa za zahtjevom za raspisivanje referenduma o pitanju ustavnog definiranja bracne zajednice.Na fotografiji: Zeljka Markic.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Kad je Loretta Lynn prije gotovo četiri desetljeća snimila "The Pill", u Americi je izbio veliki skandal. Drskost kojom je jezičava seljančura iz Kentuckyja, iscrpljena od rađanja, bočica i pelena, opjevala kontracepcijsku pilulu tako je uznemirila tradicionalističke čistunce da su mnoge stanice na Jugu, u tzv. Biblijskom pojasu, odbile emitirati pjesmu.

Slaviti đavolski izum koji se u lice ruga svemoćnom Stvoritelju, veseliti se farmaceutskom zlu, protuprirodnom sredstvu što je valjda sa samog dna pakla došlo da učini uzaludnim štrcanje muškog sjemena u ženske rodnice, bilo je previše za kršćane toga vremena. Gospođa Lynn rasrdila ih je možda više nego Jagger i Richards zajedno.

Biznis s pilulama

Ali, vidite, i predani se kršćani mijenjaju, premda je Biblija dvije tisuće godina manje ili više nepromijenjena. Knjiga brojeva, Ivanovo evanđelje i Poslanice svetog Pavla apostola Korinćanima ostale su jednake, ali su vjernici, pa i oni najgorljiviji, omekšali stavove kad su opazili kako su kontracepcijske pilule unosne. Crkveno je učenje, istina, i dalje vrlo odlučno protiv pilule, upravo kao i protiv prezervativa, dijafragme, spirale, pa i coitus interruptusa. Da je stroge crkvene oce pustiti, vjerojatno bi organizirali noćne patrole po bračnim ložnicama i prijavljivali tko nije svršio unutra. Jedina metoda kontrole rađanja koju oni dopuštaju je seksualna apstinencija u plodne dane. Ipak, prešutno se prihvaća da će dobri Isus zažmiriti donosi li nešto novac. Ako se može zaraditi, onda nije protuprirodno. Katolici se, napokon, uvijek mogu ispovjediti i pokajati. Izmoliš tri Zdravomarije i to ti se još odbije od poreza.

Otkrilo se tako da Željka Markić , vođa incijative U ime obitelji, uzor kršćanske kreposti i čistoće, strastvena braniteljica tradicionalnog braka, vatrena zagovornica misionarskog položaja, ima zgodan mali biznis s pilulama protiv začeća. Zar to nije nenadmašno, žena i majka koja nam s televizije zabrinuto propovijeda protiv razvrata zarađuje na izumu koji je bio okidač seksualne revolucije?

Ako ste nacionalno svjesni, ova vas činjenica, naravno, može i uzrujati. Razgnjevit ćete se i ražalostiti se nad hudim sudbinama milijuna hrvatskih spermija koji su nevini pali zbog gospođe Markić. Koliko je samo Tomislava, Držislava, Krešimira, Trpimira i Zvonimira, koliko potencijalnih Katarina Zrinskih, Tuga i Buga ta prokletnica zaustavila. Farmaceutski Bleiburg, to je ona napravila. Na jednoj strani u suzama priča kako je jedina prirodna veza muškarca i žene, jer samo iz njihova tjelesnog sjedinjavanja na svijet može doći novi život, jedna - bući! bući! - slatka beba sa svilenom kosicom i majušnim prstićima na ručicama i nožicama, a na drugoj strani - ćorak! Uzalud vam trud, svirači. Nema bebe. Željka Markić je umlatila svojom bezbožnom kemijom.

Već viđeno licemjerje

Jave li joj se koji put u snu ta jadna djeca? Kmeče li: “Željka! Šta se radi, Željka? U ime obitelji, je li? O, mamicu ti tvoju pokvarenu”.

Meni ovo ipak nije takav horor jer nisam domoljubno zabrinut za populacijske statistike, a na katoličko licemjerje sam navikao i ono me prije nasmijava nego uznemiruje. Zabavno mi je kad se otkrije da i čedne, ćudoredno tvrde i nepokolebljive osobe poznaju tjelesne slasti i grešno uživaju u njima. Dapače, imam i razumijevanja za Željku Markić. Logično mi je da je ona protiv homoseksualnih brakova. Gospođa je načisto zabrinuta za bilancu svog poduzeća. Krenu li se muškarci vjenčavati s muškarcima, a žene sa ženama, to će joj upropastiti posao. Pederi i lezbijke nisu njezine mušterije jer ne trebaju pilule protiv začeća. Tržište kontracepcijskim sredstvima opstaje samo na prokreacijskim, heteroseksualnim vezama. Istospolni brakovi nisu za Markić samo antikršćanski, nego i gore, duboko, sramotno, upravo uvredljivo antikapitalistički.

Plemenita Markić

Osim toga, zbog vijesti koju sam prije nekoliko dana našao na jednom portalu pomislio sam da se vođu inicijative U ime obitelji može gotovo nazvati dobročiniteljicom. Trudnoća je u Hrvatskoj razlog za otkaz, upozorila je jedna feministička sociologinja, a i bez nje znamo mnogo takvih primjera. Imate vjerojatno i vi susjedu ili rodicu koja je na određeno bila zaposlena kao blagajnica u kakvom trgovačkom lancu sve do časa kada se bojažljivo popiškila na test za trudnoću i otkrilo se najgore. Već idući mjesec njezin je nesigurni, labavi ugovor o radu otkazan i otad očajno leži na kauču, na znajući ni kako će sebe prehraniti, a da i ne govorimo o novom životu što nezaustavljivo bubri i batrga se u njezinu stomaku. Takve sirotice trebaju plemenitu gospođu Markić i njezinu čarobnu tabletu od 200 miligrama, ujutro, natašte.

Željka Markić zapravo je kotač zamašnjak našeg gospodarstva, treba joj dati Zlatnu kunu. Ona ne spašava samo obitelji, već i radna mjesta.

Prolazim jučer trgovačkim centrom i ugledam štand na kojemu se narod potpisuje za referendum protiv ćirilice, na istom mjestu gdje su se prije nekoliko mjeseci potpisivali za referendum protiv pederskih i lezbijskih brakova, i ne mogu se oteti dojmu kako se sve sjajno složilo. Crkveni i poslovni ljudi, vjera i kapital tu stoje ujedinjeni, zagrljeni kao rod najrođeniji. Takva vas sreća ispuni pred prizorom toga sklada da upravo ne možete biti protiv. Jednostavno morate glasati za njih, a onda lijepo popiti jednu od onih pilula na kojima Željka Markić zarađuje i... što da vam kažem, možete se jebati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:49