ŠETNJA PO STRADUNU

Zoran Milanović: Da smo se ugledali u Dubrovnik bili bi uspješno i bogato društvo

 Tonči Plazibat / CROPIX

DUBROVNIK - Pelješki most je Dubrovački most koji je Dubrovnik trebao povezati sa sjeverom RH. No, nije ništa učinjeno te prevladava bijes. Mi nećemo manipulirati i bilo što obećavati nego jug sa Splitom i Zagrebom povezati autocestom - rekao je šef SDP-a Zoran Milanović na promociji predizbornog programa Kukuriku koalicije.

- To možemo iako je Hrvatskoj ubijena vjera u mogući bolji život. To nam je obveza, ali treba pregovarati sa susjednom BiH. Grad je kroz povijest kupovao, ulagao i gradio. Imao je samosvijest koja je Hrvatskoj od tada ubijena a koja joj danas treba. Dubrovnik je 500 km od Zagreba i zadnji na mapi Hrvatske. Mi nećemo kao ostali sustavno manipulirati s povezanošču s ostatkom države jer stranke moraju paziti što obećavaju. I prije sam ovdje dolazio, učio o moći, diplomaciji i snalažljivosti. To je jedina slavenska sredina u Europi gdje su naši preci Hrvati bili tako organizirani, disciplinirani i poštivali zakone. Da toga nije, Stradunu se turisti ne bi divili ni posjećivali ga. Da smo se ugledali u Dubrovnik bili bi uspješno i bogato društvo te znali da puno dobivamo ako puno uložimo - rekao je Milanović u kinu Sloboda te ustvrdio da im "zadatak nisu bolni rezovi nego promišljene odluke koje ne traže alibi".

Arsen Bauk je pozvao je birače da glasju za bolju Hrvatsku dok je, govoreći o gospodarstvu Branko Grčić najavio "program 5 i": investicije, izvoz, inovacije, industriju i integracije koje su ključ zapošljavanja i proizvodnje te boljeg životnog standarda.

Prepunoj dvorani kina Sloboda obratio se i Radimir Čačić koji je ustvrdio kako su turizam i energija prostor kojeg Hrvatska treba iskoristiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 21:33