RESTRUKTURIRANJE NA PRISAVLJU

‘Na HRT-u kreću otkazi, ali ih ipak neće biti 600’

Procjenjuje se da će do kraja godine HRT otpustiti 500 ljudi, najviše u tehnici i administraciji
Zagreb, 070710.Nastavlja se HRT- trakavica - Programsko vijece HRT-a na sjednici je prihvatilo ostavku Domagoja Buriæa na mjestu direktora programa a na njegovo mjesto postavilo Hloverku Novak Srzic, te otvorilo prijave kandidata za glavnog ravnatelja. Na slici: Anja Sovagovic Despot, Josip Popovac (v.d. ravnatelja), Zvonko Milas (predsjednik Vijeca.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Još nije poznato koliko će se otkaza uskoro podijeliti na HRT-u u sklopu plana restrukturiranja koji će biti finaliziran potkraj rujna. Ipak, u javnosti su se pojavile informacije o tome kako će javna televizija otpustiti oko šest stotina ljudi, uglavnom onih koji rade u administraciji i tehnici, dok bi novinari trebali bolje proći.

- Mogu samo reći da nije točno da ćemo dati 600 otkaza. Istina je da na planu restrukturiranja svakodnevno radimo i da ćemo u sklopu tog plana morati napraviti i neke rezove, ali neozbiljno bi bilo govoriti o čemu se točno radi dok plan ne bude sasvim gotov - kaže Josip Popovac, v. d. ravnatelja HRT-a, na kojem je stalno zaposleno više od 3500 ljudi.

Procjenjuje se da će ih do kraja godine biti barem 500 manje.

Također, nagađa se da bi u tih 500 najviše moglo biti onih zaposlenih u tehnici ili u administraciji, u kojoj danas radi 600 ljudi, od kojih, kažu upućeni, barem trećina nije prijeko potrebna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 12:49