RASKOL U OGRANKU

‘Naši HDZ-ovci su tajno lobirali za Bandića’

Milan Bandić bio je i gost svečane sjednice tijekom proslave Dana općine
 Davor Pongračić/CROPIX

DUBROVNIK - Nakon izjave načelnika Općine Konavle Luke Korde, koji poraz HDZ-a u Konavlima pripisuje zbunjenosti konavoskih birača, anonimnim pismom obratili su se, kako su se potpisali, “konavoski vjerni hadezeovci”.

Ističu da poraz HDZ-ova kandidata dr. Andrije Hebranga u Konavlima nije odraz rejtinga HDZ-a u najjužnijoj općini nego višemjesečnih aktivnosti vodstva Općinske organizacije HDZ-a Konavle i načelnika Luke Korde.

“Još od proslave Dana općine Konavle počela je intenzivna kampanja za Milana Bandića, koji je bio i gost svečane sjednice Općinskog vijeća. Bandić je predstavljen kao konavoski dobročinitelj i osoba koja će vratiti dostojanstvo Hrvatskoj.

Kampanja protiv stranke

Od tada pa do danas aktualno vodstvo konavoskog HDZ-a vodi kampanju u korist Milana Bandića, a protiv vlastite stranke”, stoji u pismu upućenom javnosti. Na kraju je pobjedu u Konavlima odnio Nadan Vidošević.

Doista, HDZ je kandidirajući Hebranga u Konavlima doživio debakl (na prošlim parlamentarnim izborima ta je stranka osvojila 56,7 posto glasova, a s Hebrangom je pala na 16,44). No nenadani Vidoševićev trijumf može se objasniti tužnim razlogom. Hrvatski šampion u auto-utrkama Niko Pulić, rodom Konavljanin, bio je službeni vozač u Vidoševićevoj kampanji.

Odao počast

Nikov otac, preminuo je na kraju kampanje. Na sprovodu se, dan poslije Božića, pojavio Nadan Vidošević.

Došao je inkognito, nije ni s kim razgovarao niti je kršio predizbornu šutnju, samo je odao počast na sprovodu. Vijest o tome munjevito se raširila Konavlima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:43