APSURD

‘Vesnu Majher smo morali opet zaposliti’

Vesna Majher dvije i pol godine nije dolazila na posao i dobivala je plaću. Sad je dobila veću plaću

ZAGREB - Dvije i pol godine nije dolazila na posao. Za fiktivno zaposlenje u Autobusnom kolodvoru dobivala je 7000 kuna mjesečno. U međuvremenu je novac zarađivala sjedeći u Skupštini Zagreba, a za svoj ‘angažman’ ponuđeno joj je promaknuće u pomoćnika direktora.

Otišla nakon sat vremena

A danas, samo dva mjeseca nakon što ju je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović zbog toga razriješio dužnosti, Vesna Majher vraćena je na posao! Da stvar bude apsurdnija, prvi radni dan nastavila je graditi reputaciju ‘Buljubašića’ u Holdingu. S radnog mjesta otišla je nakon svega sat vremena, na jedan od skupštinskih odbora. Za svoj ‘posao’ do daljnjega će zarađivati mjesečnu plaću od 12 tisuća kuna neto.

Dobila ured

Potvrdio je to i novi direktor AKZ-a Ante Cicvarić, koji ističe da je njegova nova pomoćnica vraćena na posao jer bi njezin odvjetnički tim na sudu uspio dokazati da je nepravomoćno razriješena dužnosti.

- Kolegica Majher u pratnji odvjetnika došla je na posao, dobila ured, a bit će moja pomoćnica za financije. Ne znam koji su sljedeći potezi Zagrebačkog holdinga, ali Majher smo bili prisiljeni vratiti na posao - rekao nam je Cicvarić.

Doznajemo da će Zagrebački holding poduzeti apsolutno sve kako bi sankcinirali Majher. Za njen povratak u Holdingu krivnju djelomično svaljuju i na razriješenog direktora AKZ-a Franju Žulja, koji je u njenom otkazivanju suradnje ‘učinio niz proceduralnih pogrešaka’. Ono što Holding motivira da se obračuna s Majher je i njezino neetično potraživanje plaća za dva mjeseca kada nije radila.

Bandićeva pobjeda

Povratak bivše šefice financija u izbornom stožeru Milana Bandića na posao zasigurno će razveseliti i gradonačelnika. Upravo ju je on pokušao postaviti na poziciju pomoćnika direktora pa se ovo može tretirati i kao pobjeda u srazu sa šefom Uprave Holdinga Ivom Čovićem.

‘Ovaj je slučaj Holdingu nanio veliku štetu’

Vesna Majher trenutno je bila nedostupna za komentar.

S druge strane Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, ističe da je cijeli ovaj slučaj nanio veliku štetu gradskoj megatvrtci.

- Uprava Zagrebačkog holdinga poduzima sve raspoložive mjere kako bi se u potpunosti utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj slučaj. Također i zato da bi se zakonito sankcionirale sve posljedice nastale štete - kaže Viro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 08:19