ISTOSPOLNA ZAJEDNICA

NAJSRETNIJI DAN SIMPATIČNOG NOVINARA HTV-a 'Ozakonili smo 6 godina naše ljubavi': Pogledajte vjenčanje Dražena Ilinčića

Neja Markičević / CROPIX

Nakon što su svoju vezu ozakonili, Dražen i Alen s uzvanicima su se uputili na party u svoj stan

Bez prevelike pompe, u krugu bliskih ljudi, poznati HTV-ov novinar i književnik Dražen Ilinčić sklopio je u subotu u 19.30 sati u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici životno partnerstvo sa svojim dugogodišnjim dečkom Alenom Kovačem.

Nakon što su svoju vezu ozakonili, Dražen i Alen s uzvanicima su se uputili na party u njihov zajednički stan, gdje su uz catering proslavili njima bitan i vrlo intiman događaj.

Tim činom, odnosno stupanjem u životno partnerstvo Dražen Ilinčić prvo je poznato ime koje je ozakonilo svoju istospolnu zajednicu. Inače, Ilinčić je bio i prva poznata osoba koja je javno priznala svoju homoseksualnu orijentaciju, i to u vrijeme kad je Hrvatska bila puno manje senzibilizirana kad je u pitanju gay populacija, a posebno kad se radi o nekom tko je poznat širokoj javnosti.

Uoči stupanja u životno partnerstvo, kao ni poslije samog čina, Ilinčić nije davao izjave, no u velikom razgovoru koje možte pročitati u Nedjeljnom Jutarnjem ispričao je što ga je motiviralo na taj veliki korak!

Izdvajamo