ZAGREB - Dakle, zagrebački odvjetnik Miro Plišo, koji na svojoj lijepoj štanciji Meneghetti, smještenoj blizu Pule, proizvodi jedno od najboljih hrvatskih maslinovih ulja, imao je, zasad, polovičnu sreću sa svojim vinskim biznisom, što ga je pokrenuo uz pomoć sve globalnije popularnog Aleša Kristančiča, vlasnika slovenske Movije.
Crno iz 2003., napravljeno od tek zasađenih loza, u mininalnim količinama, steklo je, zasluženo, kultni status.
Berbi 2004. dogodila se, pak, druga fermentacija u boci, dakle jedna od najgorih tehničkih pogrešaka koje se mogu dogoditi crnom vinu, pa je Plišo bio prisiljen nazivati restoratere koji su kupili 2004., ispričavati se i uzimati boce natrag.
Zanimljivo je, međutim, da su magnumi iz 2004., barem oni koje sam probao, u ispravnom stanju.
O...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....