MELITA FABEČIĆ

SENZACIONALNI FOTOSESSION NAJLJEPŠE HRVATICE 'Sada se napokon mogu opuštenije fotkati’

Melita Fabečić (19), donedavno Miss Universe Hrvatske, koja je karijeru počela kao Miss Globusa 2012., upravo upisuje Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta, a za Nedjeljni govori o glumi, slikarstvu, kako je zaljubljena...

Najprije je 2012. godine bila Miss Globusa, odnosno najseksi Hrvatica prema tradicionalnom izboru tog tjednika. Godinu kasnije lijepa Melita Fabečić ponijela je titulu Miss Universe Hrvatske.

Krunu je početkom mjeseca predala nasljednici Ivani Mišuri, a sada se sprema u nove modne pohode.

“Iskustvo nošenja titule Miss Universe bilo je izvrsno! Uživala sam, osjećala se kao kraljica”, kaže mi uz smijeh. A ima predivan, zarazan osmijeh. Zahvaljujući lenti upoznala je puno novih ljudi, puno je putovala, imala neke privilegije...

Ipak, nakon reda, rada i discipline, Melita se veseli i “slobodi”. Točnije, životu koji nije vezan uz krunu.

“Dok sam bila Miss, bila sam pomalo ograničena. Titula to nosi sa sobom. Nisam smjela ništa raditi bez dozvole direkcije, a sada ću o svemu sama odlučivati. S druge strane, upravo je mi je ta titula otvorila neka nova vrata...”, komentira.

‘Dobila sam stipendiju’

U planu joj je i obrazovanje. Melita je, naime, dobila stipendiju za Zagrebačku školu ekonomije i menadžmenta te je s njima u pregovorima oko toga kad će se upisati.

“Zapravo trenutno odmaram, polako obilazim castinge. Sada me ljudi već prepoznaju, znaju da postojim”, priča mi. Planovi su veliki i ambicije ozbiljne. Voljela bi se okušati i na inozemnoj modnoj sceni. Doduše, nešto iskustva tu već ima, ali sad mora nastaviti gdje je stala. “Dva mjeseca sam bila u Milanu gdje sam radila punom parom. Revije sam nosila svaki drugi dan, i to za tamošnje poznate modne brendove...”, prisjeća se.

Upravo je završila s jednim castingom uoči ovog našeg razgovora.

Zanima me i kako je bilo na svjetskom izboru u Moskvi.

“Super je bilo. Sprijateljila sam se s djevojkama. U kontaktu smo i planiram putovati u njihove zemlje. A i one će k meni.”

Najviše se zbližila s misicama Engleske, Danske, Španjolske, Indonezije, Italije...

Melitu sam upoznala prilikom Globusova izbora. Nije još bila ni punoljetna. Pomalo prestrašena, sramežljiva djevojka osvojila nas je svojom ljepotom. Podsjetila nas je na Adrianu Limu. Doista joj sliči. Danas 19-godišnja mlada djevojka djeluje zrelije i iskusnije, samouvjerenije.

Često će Melita istaknuti da ju je upravo Globusova titula najseksi Hrvatice vinula u orbitu. I doista joj je nakon toga krenulo. Modni angažmani i snimanja su se zaredala, smiješi se s brojnih reklama i jumbo plakata, naslovnica domaćih časopisa…

“Uvijek me predstavljaju kao Globusovu najseksi Hrvaticu. Uvijek se to negdje spomene, dolazi uz moje ime”, komentira.

Pojavljuje se i u glazbenim spotovima domaćih izvođača. Među ostalim, u onome za pjesmu “Mižerija”, posljednju predstavnicu Hrvatske na Eurosongu.

(...)

Članak u cijelosti pročitajte u tiskanom izdanju Nedjeljnog Jutarnjeg

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 01:57