DOŽIVOTNI ZATVOR

51-GODIŠNJAK ZADAVIO MAJKU KAD MU JE REKLA DA SE ISELI IZ OBITELJSKE KUĆE 'Napravio sam to u trenutku ludila, zaslužujem kaznu, jako mi je žao'

Majid Butt (51) koji je priznao da je ubio svoju majku (71).
 Profimedia, Press Association

Muškarac koji je zadavio svoju majku nakon što mu je rekla da se iseli iz njezine kuće dobio je doživotnu zatvorsku kaznu, piše Independent.

Majid Butt (51) u svibnju je ubio svoju 71-godišnju majku u obiteljskom domu u zapadnom Londonu, u kojem su oboje živjeli.

Zadavio je majku Onees Khatoon električnim kablom, kojeg je još uvijek imao u rukama kad je došao u obližnju policijsku stanicu i priznao policajcima da je zadavio svoju majku.

Nezaposleni Majid Butt je rekao da je to učinio u 'trenutku ludila', nakon što mu je majka, koja je bolovala od dijabetesa i srčanih problema, prijetila da će ga izbaciti iz obiteljske kuće. Kasnije je rekao da je kriv za ubojstvo.

Sudac Nicholas Cooke mu je jučer dosudio doživotnu zatvorsku kaznu, rekavši mu da mora odslužiti najmanje 15 godina i 10 mjeseci u zatvoru.

'Niti jedna kazna ne može poništiti to što ste učinili. Ubili ste vlastitu majku, osobu koja vam je dala život, a to je bio 'čin neobične zloće'. Svatko ima dužnost skrbiti se i štititi svoju majku. Vi ste na najgori način prekršili tu dužnost. Bila je ranjiva u vlastitom domu, ne samo zbog svojih godina, već i zbog zdravstvenog stanja', rekao je sudac.

Njegov je odvjetnik Joe Stone rekao da je Butt prije toga bio brižan sin koji je volio svoju majku, svakog joj dana pravio doručak i masirao noge.

'Ovo je tragičan, spontan čin koji je učinio u ekstremnim okolnostima, no pozadina je takva da je on dugo volio svoju majku i skrbio za nju', rekao je Stone.

Butt je iz zatvora prošlog mjeseca napisao pismo u kojem kaže da strašno žali zbog svog zločina te zbog gubitka koji osjećaju njegova braća i unuci njegove pokojne majke.

'Moja obitelj ne bi trebala prolaziti kroz ovakvu traumu zbog mojeg trenutka ludosti. Priznajem svoj zločin i zaslužujem biti kažnjen. Moja je krivnja što moja obitelj sada pati zbog mog sramotnog ponašanja. Iskreno se nadam i molim se da mi oproste. Zaista mi je žao zbog toga što sam učinio', napisao je u pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 19:13