RODRIGO DUTERTE

'AKO IMAM TUMOR, IMAM TUMOR. NEĆU SE LIJEČITI...' Kontroverzni filipinski predsjednik na nacionalnoj televiziji nagovijestio da je teško bolestan

 
Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte
 REUTERS

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte mogao bi biti ozbiljno bolestan. Nakon što je propustio sastanak vlade i jedan važan događaj, Duterte je objavio kako čeka nalaze, a sugerirao je da bi mogli biti loši.

"Ako imam tumor, imam tumor. Ako je u zadnjem stadiju, neću se liječiti. Neću ni produljavati ovu agoniju u uredu predsjednika ili bilo gdje", poručio je Duterte u govoru koji je prenijela filipinska televizija. Najpoznatiji po brutalnom riješavanju "problema s drogom" u zemlji, Duterte je prije nekoliko tjedana bio na kolonoskopiji, a njegovi liječnici su tražili dodatne provjere što ukazuje na to da sa predsjednikovim zdravljem nije sve u redu.

"Ne znam gdje stojim po pitanju zdravlja, morat ću pričekati da saznam", izjavio je Duterte koji je prije nekoliko dana ničim izazvan priznao da su njegov "jedini grijeh ubojstva bez suđenja". Naime, otkako je Duterte preuzeo vlast na Flipinima je počeo progon dilera, ali i narkomana odnosno svih osoba povezanih s drogom.

Kontroverze su tim veće što je dobar dio ubojstava počinjen bez suđenja, a to je otvorilo mogućnost privatnih obračuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:49