SNAŽAN SAVEZNIK

Al-Qaida stala uz prosvjednike: Gadafi je izdajica kamenog srca

Riječ je o sjevernoafričkom ogranku Al-Qaide, a u potpori narodu Libije stoji i obećanje kako će im pomoći u pobuni protiv Gadafija, kojeg osuđuju ponajviše zbog napada na svoje građane
 AP

Najpoznatija i najstrašnija teroristička organizacija Al-Qaida odlučila je podržati prosvjednike, a osuditi Moamera Gadafija. Time su protivnici režima u Lbiji dobili velikog saveznika.

Tu je informaciju objavio američki centar za nadzor islamističkih internetskih stranica (SITE). Riječ je o sjevernoafričkom ogranku Al-Qaide, a u potpori narodu Libije stoji i obećanje kako će im pomoći u pobuni protiv Gadafija , kojeg osuđuju ponajviše zbog napada na svoje građane.

- Gadafi je izdajica kamenog srca i učinit ćemo sve da bismo vam pomogli. Vaša borba je borba svih muslimana koji vole Alaha - poručila je Al-Qaida iz islamskog Magreba te dodala kako podržava legitimne zahtjeve naroda Libije.

Potporu je narodu Libije odao i američki predsjednik Barack Obama osudivši gušenje prosvjeda u kojem je poginulo najmanje 300 ljudi, a tisuće su ranjene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 10:21