TAJNI SASTANAK

AMERIKA PLANIRALA VOJNI UDAR S ODMETNUTIM VENEZUELSKIM ČASNICIMA Namjera je bila svrgnuti predsjednika Madura, no odustali su od ideje

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.09.2018. u 11:38

Venezuela's President Nicolas Maduro speaks during a meeting with ministers at Miraflores Palace in Caracas, Venezuela, August 17, 2018. Miraflores Palace/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.
Miraflores Palace / REUTERS

 

Dužnosnici Trumpove administracije susreli su se potajno s pobunjenim časnicima venezuelske vojske zbog razgovora o svrgavanju predsjednika Nicolasa Madura, ali su na kraju odlučili odustati od toga, piše u subotu New York Times.

Američki predsjednik Donald Trump oštro osuđuje već nekoliko mjeseci autoritarni režim Madura, sve izoliranijeg na kontinentu i suočenog s teškom gospodarskom krizom koja je dovela do masovnog egzodusa Venezuelaca prema susjednim zemljama.

New York Times, koji se oslanja na neimenovane američke dužnosnike i bivšeg venezuelskog vojnog dužnosnika koji je sudjelovao u raspravama, tvrdi da je do tih razgovora došlo tijekom protekle godine, ne navodeći više detalja.

"Osuđujemo pred svijetom planove o intervenciji i podršku vojnim zavjerama vlade SAD-a protiv Venezuele. U samim američkim medijima novi dokazi su otkriveni", reagirao je na Twitteru venezuelski ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza.

Komentirajući informaciju Timesa, Garrett Marquis, glasnogovornik Američkog vijeća za nacionalnu sigurnost, kazao je da "političko rješenje oko mirnog i urednog povratka demokraciji u Venezueli ostaje za SAD nepromijenjeno".


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo