NAJMLAĐI OVISNIK

Ardi (2) nakon mjesec dana rehabilitacije prestao pušiti

Debeljuškasti 2-godišnji Indonezijac, Ardi Rizal, koji je postao svjetski slavan zbog svoje okorjele ovisnosti o cigaretama napravio je ono za čime žude svi pušači - prestao je pušiti.

Prema pisanju CNN-a, Ardi koji živi u indonezijskoj provinciji Južna Sumatra, a koji je šokirao svjetsku javnost filmićem na kojem puši cigaretu za cigaretom, prekinuo je svoju nikotinsku ovisnost kroz 30-dnevni program rehabilitacije.

- Prestao je pušiti i više ne traži cigarete - izjavio je Arist Merdeka Sirait, ravnatelj indonezijskog Nacionalnog odbora za zaštitu djece.

Prema ranijim izvještajima, Ardi je nakon objave filmića na internetu završio pod kontrolom državne socijalne službe. Neprestano pušenje znatno mu je oštetilo mozak i mogao bi imati ozbiljnih medicinskih problema kasnije.

- On sada mora živjeti u okolini gdje se ne puši te gdje cigarete nisu dobrodošle kako ponovo ne bi obnovio svoju ovisnost - zaključuje Sirait.

Antipušački odvjetnici navode kako indonezijska duhanska industrija svoje reklame namjerno usmjerava prema dječjoj populaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 07:03