EL TORO!

BIK NIJE IMAO RAZUMIJEVANJA ZA NJEGOV PLEMENITI CILJ Aktivist skočio u arenu prosvjedujući za prava životinja, epilog priče je očekivan...

Ilustracija, tračnje s bikovima
 Profimedia, Abaca

Aktivist koji prosvjeduje protiv borbi bikova skočio je u arenu u gradu Carcassone, na jugu Francuske, što je mladi bik iskoristio promptno ga nabivši na rog, očito bez razumijevanja za njegov plemeniti cilj, piše Guardian.

U publici je tijekom serije borbi mladih bikova, takozvane 'novillade', bilo dvoje mladih aktivista, muškarac i žena, a oboje su se uspješno probili u samu arenu. Jedan od bikova odmah je napao muškarca, koji je prema policiji zadobio "dugu, ali ne i duboku" ranu.

Prema riječima svjedoka, aktivist (inače 30-ih godina) je bio vrlo sretan što je prošao samo s lakšom ranom. Nakon incidenta je odveden u obližnju bolnicu na daljnje pretrage, dok je njegova kolegica uhićena.

Borbe bikova zabranjene su u većini Francuske, osim u nekim južnim regijama gdje su zaštićene kao dio lokalne tradicije. Njihovi zagovaratelji ističu da su one dio bogate kulturne baštine, iako im je popularnost u konstantnom padu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:05