'SVE JE ZNAO'

BISKUP FRANJO KOMARICA 'Karadžić ništa nije učinio da spriječi zločine'

Slavonski Brod, 210311.U povodu Tjedna solidarnosti i zajednistva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini bivsi hrvatski konzul u BiH Frano Piplovic u Franjevackom samostanu predstavio je izlozbu svojih fotografija pod nazivom Prodjoh Bosnom ' nako. Izlozbu je otvorio biskup Banjalucke biskupije Franjo Komarica.Na slici: Franjo Komarica.Foto: Danijel Soldo / CROPIX
 Danijel Soldo / CROPIX

Banjolučki biskup Franjo Komarica izjavio je u četvrtak kako je bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić nedvojbeno sve znao o ratnim zločinima počinjenim na teritoriju Bosne i Hercegovine, a ništa nije učinio da ih spriječi.

Komarica je uoči izricanja presude Karadžiću novinarima kazao kako ga je nizom pisama tijekom rata osobno podsjetio na sve što se zbiva, kao i na brojne zločine i progone kojima su bili izloženi nesrbi na području Banjolučke biskupije.

Niti na jedno od tih pisama, kazao je banjolučki biskup, nikada nije stigao nikakav odgovor.

"I Karadžić i svi tada vodeći najodgovorniji ljudi su bili dobro obaviješteni i usmeno i pismeno o svemu što se događalo...Sve se znalo i sve se ciljano radilo po nečijoj naredbi", kazao je Komarica kako ga citira agencija Fena.

Dodao je kako su se svi oni koji su počinitelji zlodjela teško ogriješili pred Bogom, a istodobno su osramotili i sebe i svoj narod čineći stvari nedostojne čovjeka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:09