ZAPALJIVE IZJAVE IZ BEOGRADA

ČAK JE I UMJERENA SRPSKA PREMIJERKA PROMIJENILA RETORIKU 'Ova atmosfera je nevjerojatna za jednu članicu EU, izjave iz Zagreba su nevjerojatne...'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 12.02.2018. u 12:57

BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 11 : Serbia's Prime Minister Ana Brnabic speaks during a joint press conference held with High Representative of the European Union for Foreign Affairs and Security Policy Federica Mogherini (not seen) at the European Commission in Brussels on October 11, 2017. Dursun Aydemir / Anadolu Agency, Image: 352522048, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

Ana Brnabić

 

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da ne očekuje naročito velike rezultate od posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, ali da očekuje da se dijalog nastavi.

- U ovom trenutku ne čini mi se da imamo dijalog, imamo Srbiju koja pruža ruku, ali s druge strane ne čujemo da su na dijalog spremni. Očekujem da počne dijalog i da posjet prođe u najboljem redu, to mi je u ovom trenutku važno - rekla je Brnabić, prenosi Blic.rs.

Naglasila je da je predsjednik Vučić još jednom pružio ruku i otišao u Hrvatsku, iako je njegovoj posjeti prethodila "atmosfera nevjerojatna za jednu članicu EU".

- Nije u redu da nekog državnika pozovete u posjet, da on na to pristane i da onda imate onakvu reakciju kao što ste imali. Danas imamo čak i prosvjede u Zagrebu - rekla je Brnabić.

Dodala je da nije bilo zapaljive retorike iz Srbije, već da su pojedini političari samo reagirali na "nevjerojatne izjave iz Zagreba, ali da je Srbija uvijek spuštala loptu".

- Nitko više nije uložio u hrvatsku nacionalnu manjinu od prethodne vlade Aleksandra Vučića. Uloženo je u obnovu kuće Bana Jelačića, u puteve, sve što je dogovoreno deklaracijom koju su u Subotici potpisali Vučić i Grabar Kitarović - naglasila je.

Posjet Aleksandra Vučića uživo pratite na OVOJ poveznici.

Izdvajamo