INTRIGANTAN POSTUPAK

'ČASNI SUDE, OVO POSTAJE NEIZDRŽIVO' Tužio šefa za mobbing, a kada je sudac čuo zbog čega, nije mogao doći k sebi

 
 Profimedia, Alamy

Sud u Australiji suočen je s nesvakidašnjim slučajem u kojem radnik tuži svog poslovođu za zlostavljanje na radnom mjestu.

David Hingst tvrdi da ga je njegov bivši nadređeni i kolega Greg Short konstantno zlostavljao na način da bi "podigao stražnjicu" i ispuštao smrdljive vjetrove, nekada i po šest puta tijekom radnog dana.

Nanesen mu je veliki stres

Kako piše BBC, Hingst u tužbi podnesenoj lani traži oko 1,3 milijuna dolara odštete od svog bivšeg poslodavca. Radnik (56) tvrdi da mu je takvim ponašanjem na radnom mjestu nanesen veliki stres.

Vrhovni sud u Victoriji tužbu je odbio, tvrdeći da ispuštanje vjetrova nije zlostavljanje. Hingst se na tu odluku žalio pa je slučaj jučer završio na apelacijskom sudu.

- Radili smo u malenoj prostoriji koja nije imala prozora. On bi prdnuo iza mene i odšetao dalje. Radio je to pet, šest puta na dan - rekao je potreseni Hingst.

U svojoj obrani Short je rekao da se ne sjeća da bi ispuštao vjetrove u blizini svog kolege, dodajući da mu se možda omaklo jednom ili dvaput. No sjeća se da ga je Hingst nazivao "gospodinom smrdljivkom" te ga je katkad špricao dezodoransom. Short smatra da je on žrtva verbalnog zlostavljanja te zavjere koju je Hingst osmislio kako bi se riješio kolege kojeg ne podnosi.

Tužitelj je još dodao da smatra kako nije imao pošteno suđenje, no sudac Phillip Priest to je odbio rekavši kako je suđenje bilo u skladu s propisima. Apelacijski sud konačnu će odluku donijeti u petak, javlja BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 07:24