MISTERIOZAN SVIJET

NA OTOKU VLADA JEDNO OD POSLJEDNJIH PLEMENA IZ KAMENOG DOBA Ubili dvojicu ribara nakon što su se nasukali njihov otok

Pripadnici jednog od posljednjih plemena iz kamenog doba ubili su dvojicu ribara čiji se brod nasukao na napušteni otok u Indijskom oceanu.

Pleme Sentinelese, za koje se smatra da broji između 50 i 200 ljudi, nema nikakvog kontakta sa modernim svijetom i odapinju strijele prema svakom tko se nađe u njihovoj blizini.

Dvojica ubijenih muškaraca, Sunder Raj (48) i Pandit Tiwari (52), ilegalno su lovili rakove na otoku Sentinel u arhipelagu Andaman i Nicobar arhipelagu.

Njihov kolega kazao je kako su se usidrili u noći na 25. siječnja i omamljeni alkoholom pali u dubok san.

Tijekom noći uže je zapelo za stijenu, odvezalo se, a morska je struja brod odvukla prema otoku.

- Pokušali smo ih dozvati i doviknuti im da su u opasnosti, no nisu se odazivali - vjerojatno su bili pijani - i brod je otplutao do plićaka gdje su napadnuti i ubijeni.

Nakon što su obitelji ribara podigle uzbunu, indijska obalna straža je pokušala doći do tijela helikopterom no susreli su se s hrpom odapetih strijela.

Fotografije snimljene iz helikoptera prikazuju gotovo gole muškarce iz plemena kako se spremaju u napad kopljem.

Operacija vraćanja tijela je stoga otkazana, no šef policije otočja Andaman, Dharmendra Kumar, kazao je kako bi mogla biti ponovno pokrenuta.

- Pripadnici plemena izašli su u napad u velikom broju. Pustit ćemo da se stavr malo ohladi, a kada se vrate na drugi kraj otoka, prišuljat ćemo se i vratiti tijela, kazao je Kumar.

U 80-im i početkom 90-ih godina mnogo pripadnika plemena je ubijeno u okršajima s oružanim spasiteljima koji su an otok došli nakon brodoloma. Od tada pleme nije ometano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 19:57