SUĐENJE GODINE

'CRNA UDOVICA S RIVIJERE' Zavodila je starije muškarce i krala od njih, a najmanje dvojicu je ubila: 'Uvijek je bila opsjednuta brzom i lakom zaradom'

Zgrada suda u Nici
 / Profimedia, Alamy

U Francuskoj je počelo medijski vrlo eksponirano suđenje ženi optuženoj da je pokrala nekoliko partnera, a dvojicu čak i ubila.

Očekuje se da će “Crna udovica s Rivijere”, kako su mediji prozvali Patriciju Dagorn (57), dobiti doživotnu kaznu zatvora za svoja nedjela.

Naime, Dagorn je godinama zavodila pa potom potkradala bogate starije muškarce, ali iza sebe je ostavila i dva mrtva partnera. Već se nalazi u zatvoru jer je osuđena zbog krađe, prijevare i ilegalnog oduzimanja imovine 87-godišnjem Robertu Mazereauu. Dagorn se uselila u njegov dom nakon što su se ona i Mazereau dogovorili da će ona živjeti u njegovu stanu, a zauzvrat davati seksualne usluge svom stanodavcu. No, Dagorn se nije držala svoga dijela pogodbe te je opljačkala sponzora.

Godinu dana prije policija ju je već sumnjičila za smrt Mazereauova prethodnika Michela Kneffela. Tijelo toga 60-godišnjaka pronađeno je u srpnju 2011. u hotelu u Nici u kojem je muškarac živio s Patricijom Dagorn. No, optužnica nije podignuta zbog nedostatka dokaza. Međutim, iduće godine, kada je Dagorn uhićena zbog Mazereaua, kod nje su pronađene tablete za spavanje Valium i osobni dokumenti desetak muškaraca, uključujući njihove osobne iskaznice, bankovne podatke i zdravstvene iskaznice.

Krhka osoba

To je policiju navelo na dublju istragu koja ih je dovela do Francesca Filipponea (85) čije je poluraspadnuto tijelo pronađeno u veljači 2011. godine u kadi njegova doma u Mouans-Sartouxu blizu Cannesa. Dagorn je malo ranije unovčila ček na 21.000 eura koji joj je ispisao Filippone. Objasnila je da je to bio njegov poklon za otvaranje draguljarnice. Njezin je odvjetnik izjavio kako je ona “vrlo krhka” osoba koja je imala teško djetinjstvo. “Vrlo mlada je završila u domu za nezbrinutu djecu i ugodnije se osjeća u društvu starijih”, rekao je. Pronalazila ih je putem agencija za spajanje parova. Od njih je tražila novac ili da je uključe u svoje oporuke.

Dvije žrtve, Ange Pisciotta (82) i Robert Vaux (91), svjedočit će na suđenju u Nici. Vaux je dopustio Dagorn da živi s njim u Fréjusu, a potom je primijetio da ima neobjašnjive zdravstvene probleme.

“Uvijek je bila opsjednuta brzom i lakom zaradom”, izjavio je njezin sin Guilhem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:01