PSIHOPAT SA ŠARENOM KOSOM

DVOSTRUKI ŽIVOT MLADOG NASLJEDNIKA Prijateljima je organizirao tulume i posuđivao luksuzne automobile, a u isto vrijeme počinio je tri gnjusna zločina

 
 Facebook, Profimedia

On je jedan od najgorih ubojica u povijesti Kanade. A na prvi pogled nikad se ne bi reklo. Prije pet godina mladić s ljubičastom kosom i zaraznim osmjehom na licu bio je na glasu kao neviđeno zabavni momak koji u svojoj vili redovito organizira lude tulume. Baš svi su ga obožavali...

A i danas kako izgleda u sudnici nikad se ne bi reklo da je Dellen Millard opasni psihopat. Na suđenju za ubojstvo Laure Babcock Millard brani sam sebe. Toronto Star piše da u skupom odijelu i naočalama izgleda više kao direktor neke velike kompanije nego kao opasni ubojica. Međutim, ono što se ne vidi jest da Millard na nogama ima još jedan 'modni dodatak' - lance.

Psihopat se na svom suđenju totalno uživio u ulogu odvjetnika. Oca Laure Babcook, djevojke koja je nestala 2012. godine i čije tijelo nikad nije pronađeno, rešetao je pitanja, piše BBC.

- Jeste li nervozni? - upitao je Millard Claytona Babcocka.

- Ovo sigurno nije lagana situacija za vas. Ispitiva vas čovjek koji je optužen za ubojstvo vaše voljene kćeri. Jel vam teško zbog toga?

Babcock nije bio fasciniran.

- Ne.

Mark Smich (left to right), Justice Michael Code, Dr. Robert Burns and Dellen Millard are shown in an artist's sketch at the Laura Babcock murder trial in Toronto, Thursday, Nov.16, 2017., Image: 355533602, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association


Očito ni porota nije bila fascinirana Millardovim pravnim sposobnostima i 32-godišnjak je nakon sedam tjedana suđenja proglašen krivim za ubojstvo Laure Babcock. I to mu nije prvi put, Millard već služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubojstva Tima Bosme. U oba slučaja optužen je i njegov sudionik u zločinu Mark Smich.

Clayton Babcock, right, stands next to his wife Linda as they listen to crown lawyers speak to the media outside court in Toronto on Saturday, December 16, 2017. Two men accused of killing a young Toronto woman and burning her body have been found guilty of first-degree murder. Dellen Millard and Mark Smich had pleaded not guilty to the charges related to the death of 23-year-old Laura Babcock, whose body has not been found., Image: 358027200, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Roditelji Laure Babcock


Ovi slučajevi totalno su zaokupili kanadsku javnost kojoj nikako nije jasno kako se jedan veseli mladić pretvorio u hladnokrvnog ubojicu. Millard dolazi iz bogate obitelji, odrastao je u Torontu i radio je u aviokompaniji koju je osnovao njegov djed prije više od 50 godina.

Millard je obožavao partijanje, u svojoj luksuznoj vili često je organizirao tulume kraj bazena, a na njima se pojavljivao s bizarnim frizurama u žarkim bojama. Prijatelji su ga obožavali jer im je dopuštao da voze njegove luksuzne automobile i igraju video-igrice u njegovoj vili.

Facebook

Policija Toronta
Dellen Millard


Međutim, ono što njegovi prijatelji nisu znali jest da je Millard već tada uplovio u kriminalne vode. Krao je automobile i dilao drogu, a partner u zločinima mu je bio Mark Smich.

Millard je po prvi put došao u žižu javnosti 2012. godine kada je njegov otac navodno počinio samoubojstvo. Mladić je naslijedio milijunski biznis i brojne nekretnine, a za Star je pričao o svom ocu.

- On je bio najbolji otac na svijetu. Divio se Kristu, Gandhiju i Lindberghu. Bio je strpljiv u uporan. Bio je humanitarac i ljubitelj životinja. Bio je dobar čovjek u surovom svijetu. Bio je moj otac...

Šest mjeseci kasnije Millard je optužen za ubojstva Babcock, Bosme, ali i vlastitog oca....

Facebook
Mark Smich


Prva optužba bila je ona za ubojstvo Tima Bosme. Sve je krenulo s prodajom običnog kamiona. 32-godišnji Bosma je zapao u financijske probleme, dobio je kćer i htio je prodajom vozila nešto svježeg kapitala za pokretanje novog biznisa.

Međutim, imao je nesreću da se na njegov oglas javio upravo Millard. Došao je Hamilton zajedno sa Smichom i upitao Bosmu mogu li s kamionom napraviti testnu vožnju.

- Kada dođu, trebam li ići s njima na vožnju - upitao je Bosma svoju suprugu.

- Moraš! Zamisli da se ne vrate...

Ovo je bio posljednji razgovor Bosme i njegove supruge. Poslije ga nikad više nije vidjela...

Sharlene Bosma, in red coat, the widow of Tim Bosma, arrives at the John Sopinka Courthouse in Hamilton, Ontario, on Monday, Feb. 1, 2016. Dellen Millard, of Toronto, and Mark Smich, from Oakville, Ont., are both charged with first-degree murder in Bosma's death., Image: 273123639, License: Rights-managed, Restrictions: World rights excluding North America, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Udovica Tima Bosme (u crvenom kaputu)


Zvala ga je, slala mu poruke, ali odgovora nije bilo. Prijavila je njegov nestanak, a zahvaljujući društvenim mrežama, pola Hamiltona je krenulo u potragu.

- Radi se o kamionu, o glupom kamionu!? Molim vas, moj suprug vam ne treba, a ja ne mogu bez njega. Trebaju ga i njegova djeca - plakala je gospođa Bosma 8. svibnja pred TV kamerama.

Četiri dana poslije policija je pronašla Bosmin kamion na posjedu Millardove majke, a uskoro su pronađeni i dijelovi ljudskog tijela na farmi mladog manijaka. Pokušao se riješiti dokaza, ali policija je ipak pronašla tragove krvi i baruta.

Bosmino ubojstvo šokiralo je cijelu zajednicu. Mediji iz Hamiltona svakodnevno su pratili suđenje, a bijes lokalnog stanovništva je otišao toliko daleko da su vlasti morale Millarda držati u samici svih 1100 dana koliko je trajalo suđenje.

Zločin Millarda i Smicha također je policiji otvorio oči. Ubrzo su psihopata povezali i s nestankom Laure Babcock iz srpnja 2012. godine, ali i za smrt njegova oca.

Millard se pobunio da nema novca za odvjetnike u sva tri slučaja budući da je svu imovinu prebacio na svoju majku, a obitelj Bosma od njega traži odštetu od 14 milijuna dolara. Na kraju je bio prisiljen braniti se sam.

Toronto Police
Laura Babcock


I sama obrana u slučaju ubojstva Laure Bacock bila je pomalo bizarna. Millard je rešetao njezinog oca brojnim pitanjima.

- Jeste li ikada udarili svoju kćer? Znate li da je bila psihički bolesna? Znate li da je radila kao prostitutka?

Srećom, gospodin Babcock nije se dao isprovocirati. Mrtav-hladan je odgovarao na pitanje ubojice svoje Laure.

- Bio sam presretan svojom obitelji. Ne samo da je nisam nikada udario, već smo se sjajno slagali. 53 godine imao sam jako puno sreće u životu, bio sam jako sretan čovjek. Nažalost, više nisam...

Na kraju je ispalo da je Millard čak imao i pravo kada je tvrdio da je posljednja godina života Laure bila izrazito problematična, borila se s depresijom, svađala s ocem, pa čak je i kratkotrajno radila kao prostitutka. Međutim, ti navodi Millardu nisu pomogli. Presudile su mu poruke koje je slao tadašnjoj djevojci Christini Noudgi.

Facebook
Millard i Noudgua


Millard i Babcock su bili u vezi 2009. godine, ali su se nastavljali viđati i nakon prekida dok je mladi bogataš hodao s Noudgom. Nova djevojka je saznala za staru nakon što je Laura 'cinkala' Millarda i govorila da još uvijek spava s njim. Millarda to nije previše uzbuđivalo, Cristini je nekoliko mjeseci pije nestanka Laure Babcock preko SMS-a poručio:

- Prvo ću je ozlijediti. Nakon toga ću je natjerati da nestane iz naših života.

Nažalost, to obećanje je ispunio. Laura je potpuno nestala iz njihovih života. Ali ne samo njihovih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:45