UHIĆENJA NARKOMAFIJE

Dileri u panici drogu bacali u kanalizaciju

Među zaplijenjenim narkoticima bilo najviše onih najjeftinijih, marihuane, sintetičkih droga te heroina loše kvalitete
 CROPIX

BEOGRAD - Tijekom subotnje akcije srpske policije pod imenom 'Morava', u kojoj je uhićeno 654 osobe osumnjičene za dilanje droge, više od 100 kilograma droge završilo je u kanalizaciji jer su dileri nakon saznanja o policijskim racijama na sve moguće načine pokušavali uništiti inkriminirajuće dokaze, piše srpski portal Blic.

- Policajci su gotovo redovito tijekom nasilnog ulaska u stanove čuli zvuk vodokotlića i puštanja vode u toaletu. Velik su problem policiji stvarala blindirala vrata koja se teže razvaljuju pa su dileri imali vremena uništiti barem dio droge. Neki od osumnjičenih su svoje posljednje zalihe gutali pred policajcima - objašnjava izvor blizak istrazi za Blic te dodaje kako je među zaplijenjenim narkoticima bilo najviše onih najjeftinijih, marihuane, sintetičkih droga te heroina loše kvalitete.

U pritvoru je od 654 privedenih ostalo čak 93 osumnjičenika za preprodaju droge, a protiv 71 uhićenog pokrenut će se sudski procesi, piše portal Blic.

- Akcija je bila usmjerena protiv ulične mreže dilera koji su opojna sredstva prodavali djeci i mladima u klubovima i kafićima, ali i ispred osnovnih i srednjih škola - objasnio je izvor.

Policija je prilikom provođenja akcije i uhićenja zaplijenila više od 20 kilograma droge, 25 automobila, među kojima su bila i četiri ukradena, 57 komada raznog vatrenog oružja, od pištolja do jurišnih puški te municiju.

Nađeni su i 1,052 milijuna dolara u lažnim novčanicama te 120 tisuća eura i 200 tisuća dinara.

Policija je prvi put izvela ovako veliku operaciju na čitavom teritoriju Srbije, a prva uhićenja počela su u petak navečer. U akciji je sudjelovalo više od 2.000 policajaca iz 27 policijskih uprava u Srbiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 13:41