'POTPUNO SULUDO!'

DJEVOJČICU (12) NATJERALI DA SE POVUČE IZ ŠAHOVSKOG TURNIRA ZBOG 'ZAVODLJIVE' HALJINE 'Ovakva se stvar na turniru nikada dosad nije dogodila'

 Kaushal Kandhar / FACEBOOK

Djevojčica (12) se povukla iz šahovskog turnira u Putrajayji u Maleziji zato što je njezina haljina do koljena ocijenjena kao 'prezavodljiva', piše The Independent.

Tijekom drugog kruga utakmice za prvaka, direktor Nacionalnog školskog šahovskog prvenstva rekao je da je haljina 'zavodljiva' te da je 'iskušenje iz određenog kuta s velike udaljenosti'.

Djevojčičin trener Kaushal Kandhar je putem Facebook objave komentirao direktorovu izjavu i malo je reći da je bio iznimno ljut.

'Ta je izjava potpuno neprimjerena! Molim vas pogledajte što je djevojčica nosila! Potpuno suludo!', napisao je Kaushal Kandhar.

Djevojčica, koja je nedavno osvojila titulu prvakinje u svojem okrugu u Kuala Lumpuru, 'duboko je potresena i osramoćena'.

Nakon rasprave o odluci direktora, glavni se sudac ispričao djevojčici konstatirajući da je sve u redu s njezinom odjećom. Međutim, djevojčica se zbog direktorovih komentara nije mogla natjecati u haljini.

Direktor im je u 22 sata rekao da mogu otići u trgovinu kupiti hlače, no u tom su trenutku sve trgovine s odjećom bile zatvorene. Budući da je njezina sutrašnja utakmica počinjala u 9 ujutro, djevojčica se morala povući s natjecanja jer nije na vrijeme mogla pronaći zamjensku odjeću.

'Ovaj je incident rezultirao gubitkom vremena i novca koji su uloženi na treniranje, registraciju, putovanje i smještaj', rekao je Kandhar. 'Igram šah u Maleziji već skoro 20 godina i ovakva se stvar na turniru nikada do sad nije dogodila. Ovo bi trebao biti prvi i zadnji incident ovakve vrste. Niti ja niti bilo koji drugi član naše šahovske zajednice ne bi trebao ovako što dopustiti', dodao je.

Malezijski šahovski savez trenutno istražuje ovaj incident. Direktor turnira je cijelu stvar prijavio policiji te odbija na bilo kakav način komentirati incident.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:51