ŽELJKA MARKIĆ

‘Tomašević je nepokolebljiv jedino u diskriminiranju, svim poštenim ljudima dosta je samovolje moćnika‘

On bi se prvi bacao po podu kad bi sljedeći gradonačelnik dopustio zastave Hoda za život, a odbio LGBTQ zastave, dodala je

Željka Markić

 Nera Simic/CROPIX

Nacionalna koordinatorica Hoda za život, Željka Markić, prozvala je u četvrtak zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da je nepokolebljiv jedino u diskriminiranju onih koji ne prihvaćaju njegovu ideologiju, reagirajući na njegovu izjavu nakon ukidanja presude oko zastava te udruge.

Nakon što je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda koja je išla u korist Grada Zagreba u slučaju zastava Hoda za život i vratio predmet na ponovno suđenje, Tomašević je rekao da ih "navedena presuda neće pokolebati u djelovanju da kao gradska vlast stoje u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom".

"Gradonačelnik Tomašević nepokolebljiv je jedino u kršenju zakona i diskriminiranju Zagrepčanki i Zagrepčana koji ne prihvaćaju njegovu ideologiju", ustvrdila je u priopćenju Markić.

Drago im je, kaže, što je Vrhovni sud prepoznao kako zakon jasno kaže da je diskriminacija kad u istoj situaciji dvije skupine građana tretiraš različito - zabraniš zastave Hoda za život, iako imaju valjanu dozvolu, a dopustiš LGBTQ zastave.

Dodaje da bi se gradonačelnik Tomašević i Možemo! prvi bacali po podu kad bi sljedeći gradonačelnik učinio isto - dopustio zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku, a odbio LGBTQ zastave.

"Sigurni smo da je svim poštenim ljudima u Hrvatskoj dosta samovolje moćnika koji se u javnosti prikazuju kao zaštitnici ženskih prava, a u stvari žene diskriminiraju ili zlostavljaju", izjavila je Markić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:04