BIJEG U SLOBODU

DJEVOJKA POBJEGLA OD DOGOVORENOG BRAKA, ZAGLAVILA NA AERODROMU U BANGKOKU 'Upomoć, žele me deportirati u Saudijsku Arabiju, tamo će me ubiti'

 
 Reuters

Djevojka iz Saudijske Arabije tvrdi da je „zarobljena“ na međunarodnom aerodromu u Bangkoku nakon što je pobjegla od obitelji i nakon što su njezinu putovnicu zaplijenile saudijske vlasti, piše BBC.

Rahaf Mohammed al-Qunun (18) je putovala s obitelji u Kuvajt, no prije dva dana je pobjegla želeći se preko Bangkoka dokopati Australije.

BBC-ju je rekla da se odrekla islama te je sada u strahu da će je obitelj na silu pokušati vratiti u Saudijsku Arabiju i ondje ubiti.

Šef tajlandske policije zadužen za imigraciju kazao je da je djevojka pokušala pobjeći od dogovorenog braka. No, s obzirom da nije imala vizu za Tajland, vlasti su joj onemogućile ulazak u zemlju te je pokrenut proces njezina povratka u Saudijsku Arabiju. On kaže da ne zna ništa o djevojčinoj putovnici.

BBC-jev dopisnik iz Bangkoka kaže da je djevojka uplašena i zbunjena. Kaže i da ima vizu za Australiju, no putovnicu joj je zaplijenio saudijski diplomat koji ju je dočekao na izlazu iz aviona.

Rahaf Mohammed al-Qunun je svoju situaciju opisala i na Twitteru: 'Nemam što izgubiti pa objavljujem svoje pravo ime i sve informacije.'

Podijelila je i sliku svoje putovnice jer želi svima pokazati da je 'stvarna osoba i da doista postoji'.

U jednom od sljedećih tvitova je rekla da se boji da će je njezina obitelj ubiti.

Ovaj slučaj podsjeća na jedan raniji iz travnja 2017. kad je još jedna Saudijka pokušala doći do Australije preko Filipina, no saudijske su je vlasti presrele na aerodromu u Manili.

Dina Ali Lasloom (24) je također na Twitteru izrazila svoju zabrinutost da će je obitelj dati pogubiti. Njezina sudbina nije poznata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:01