TEŠKE OPTUŽBE

DRAMATIČNI OBRAT U SLUČAJU KANAĐANINA KOJEG SU ZATOČILI TALIBANI U nekoliko mjeseci nakon povratka optužen za napade i seksualno zlostavljanje!

 
 Mark Blinch/File Photo / REUTERS

Kanađanin Joshua Boyle (34) kojeg su talibani držali u zatočeništvu gotovo pet godina, uhićen je u Ottawi zbog više optužbi za napad, silovanje, protupravno zadržavanje i prijetnje smrću, piše Guardian.

Podsjećamo, Boyle je iz Pakistana spašen krajem prošle godine sa svojom ženom, Amerikankom Caitlan Coleman, i njihovo troje djece, koja su sva rođena u zatočeništvu. Bračni par otet je tijekom putovanja u planinskim područjima Afganistana u trenutku kada je Coleman već bila u šestom mjesecu trudnoće.

Ubrzo nakon što je poslije spašavanja sletio u Kanadu Boyle je novinarima rekao da su talibani silovali njegovu ženu i ubili jedno od njihove djece. Talibani su kasnije zanijekali njegove optužbe.

Mnogi su od početka sumnjali u njegovu priču, s obzirom na okolnosti u kojima je zatočen, a te sumnje su ovim uhićenjem dodatno dobile na snazi. Naime, Boyle je suočen s čak 15 optužbi, od čega osam za napad, dvije za silovanje, dvije za nezakonito zadržavanje, jedna za prijetnje smrću, jedna za prisiljavanje osobe da proguta određenu supstancu (anti-depresive) i jedna za laganje policiji, prenio je Toronto Star.

Spomenuti incidenti, koji još uvijek nisu dokazani pred sudom, navodno su se dogodili u mjesecima nakon povratka Boylea i njegove obitelji u Kanadu, a zbog zaštite privatnosti žrtava njihova imena nisu otkrivena.

Boyle se trenutno nalazi u pritvoru i čeka da ga se izvede pred suca.

- Gospodin Boyle je nevin dok se ne dokaže suprotno. Nikada prije nije bio u problemima. Također, nisu nam predočeni nikakvi dokazi za iznesene optužbe, što je tipično za ovaj stadij postupka. Dok se oni predoče, branit ćemo ga od optužbi - rekao je njegov odvjetnik Eric Garner.

Gospođa Coleman nije bila dostupna za komentar, već je kratko rekla da su ona i djeca dobri i da se "drže dobro, koliko, mogu u ovim okolnostima". U vrijeme uhićenja obitelj je živjela u stanu u Ottawi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:46