HOPE HICKS

FOTO: BIVŠA MANEKENKA I 'JEDINA OSOBA KOJA DOISTA SHVAĆA TRUMPA' VRAĆA SE U BIJELU KUĆU Morala je otići nakon skandala s ruskim utjecajem na izbore

 
Hope Hicks i Donald Trump
 AFP

Hope Hicks, bivša bliska Trumpova suradnica i nekadašnja direktorica komunikacija Bijele kuće, se gotovo dvije godine nakon ostavke vraća u ured američkog predsjednika. Međutim, ova 31-godišnjakinja se ne vraća na staro radno mjesto, već će, kako piše New York Times, odgovarati Jaredu Kushneru, Trumpovom zetu i višem savjetniku. Hicks će službeno nositi titulu savjetnice predsjednika.

Visoki dužnosnik Trumpove administracije otkriva da će Hicks raditi na projektima koje Kushner nadgleda, uključujući i kampanju za nove izbore. Uredu za komunikacije ne bi se trebala pridružiti.

- Ne postoji osoba koja je posvećenija implementaciji Trumpove agende od Hope Hicks. Uzbuđeni smo što se vraća u naš tim, izjavio je Kushner.

Glasnogovornica Bijele kuće Stephanie Grisham opisuje Hicks kao jednu od najtalentiranijih kolegica s kojima je radila.

- Oduvijek me impresionirala sa svojom samouvjerenošću, lojalnošću i znanjem pa sam oduševljena što se vraća u Bijelu kuću, sipala je komplimente Grisham.

White House Communications Director Hope Hicks steps off off Air Force One upon arrival at Morristown Municipal Airport in Morristown, New Jersey on September 15, 2017. - Hicks was traveling with US President Donald Trump who is heading to his Bedminster, New Jersey golf club to spend the weekend. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
AFP
Hope Hicks

Hope Hicks, bivša manekenka s vrlo malo radnog iskustva u odnosima s javnošću, izbornom stožeru Donalda Trumpa priključila se među prvima u kampanji za izbore 2016., ali prometnula se u jednu od rijetkih osoba koje su uspjele, kako je to opisao New York Times, shvatiti Trumpovu osobnost zbog čega ju je on zavolio, a bio je povremeno spreman čak i mijenjati vlastite stavove ako bi mu ona pružila kvalitetne protuargumente.

Ostavku je podnijela u veljači 2018. godine, odmah nakon što je u Kongresu tijekom ispitivanja pred odborom koji je istraživao ruski utjecaj na američke predsjedničke izbore odbila odgovoriti na niz postavljenih pitanja.

Hope Hicks, former White House Communications Director for U.S. President Donald Trump, leaves a closed door meeting with lawmakers on the House Judiciary Committee on Capitol Hill in Washington, D.C. on June 19, 2019. Credit: Alex Edelman / CNP | usage worldwide
Picture-Alliance/AFP
Hope Hicks

Također, prije toga se našla u središtu afere s bivšim tajnikom šefa Trumpova kabineta Robom Porterom, koji je ostavku dao nakon što su na vidjelo izašle teške optužbe njegove bivše supruge o zlostavljanju. Hicks je, naime, s njim bila u ljubavnoj vezi kada se sve otkrilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:01