ODLAZAK

TRUMP OSTAJE BEZ KLJUČNE I VJEROJATNO NAJODANIJE SURADNICE Mlada šefica komunikacije Bijele kuće Hope Hicks najavila ostavku

 Profimedia, ADMedia

Direktorica komunikacija Bijele kuće i jedna od najbližih suradnica predsjednika SAD-a Hope Hicks (29) najavila je ostavku na tu funkciju, potvrdila je u srijedu glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders.

Ovakav potez Hicks stiže samo dan nakon što je u Kongresu tijekom ispitivanja pred odborom koji istražuje ruski utjecaj na američke predsjedničke izbore odbila odgovoriti na niz postavljenih pitanja.

Također, prije nekoliko tjedana našla se u središtu afere s bivšim tajnikom šefa Trumpova kabineta Robom Porterom, koji je ostavku dao nakon što su na vidjelo izašle teške optužbe njegove bivše supruge o zlostavljanju. Hicks je, naime, s njim bila u ljubavnoj vezi kada se sve otkrilo.

Hope Hicks, bivša manekenka s vrlo malo radnog iskustva u odnosima s javnošću, izbornom stožeru Donalda Trumpa priključila se među prvima, ali prometnula se u jednu od rijetkih osoba koje su uspjee, kako to opisuje New York Times, shvatiti Trumpovu osobnost zbog čega ju je on zavolio, a bio je povremeno spreman čak i mijenjati vlastite stavove ako bi mu ona pružila kvalitetne protuargumente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 22:15