OPSADNO STANJE

FOTO: DRAMA U NJEMAČKOJ Završila talačka kriza na glavnoj željezničkoj postaji u Kölnu, policija objavila: 'Spasili smo ženu koja je bila zatočena'

 
 REUTERS

Opsadno stanje koje je vladalo u Kölnu, točnije na njegovoj glavnoj željezničkoj postaji, završeno je nešto iza 15 sati. Policija je uspjela nakon pregovora s napadačem izbaviti taokinju koju je nepoznati muškarac zatočio u obližnjoj ljekarni. Prema prvim informacijama, žena je lakše ozlijeđena, a policija i dalje drži zatvorenom željezničku postaju zbog provođenja 'operativnih mjera'.

Napadač je ranjen kada je policija upala, no nema službenih informacija o težini njegovih ozljeda. Policija samo navodi kako je 'teže ozlijeđen', a njegovi motivi su nepoznati.

Drama u Kölnu počela je oko 12:45 kada je policija zaprimila dojavu kako je nepoznata osoba zarobila više talaca u ljekarni.

Lokalni mediji prenijeli su izjave svjedoka kako su se oko 12:50 čuli pucnji, a onda je policija opkolila područje.

- Pretpostavljamo da je u tijeku talačka kriza ili u McDonaldsu ili u obližnjoj ljekarni. Znamo da drže jednu ženu, ali nemamo više detalja, rekla je glasnogovornica policije Reutersu.

Bild je javio i da su na teren stigli i protuteroristički timovi za brzo djelovanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 20:16