ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI

FOTO: 'ISPRALI SU JOJ MOZAK!' Srpska princeza pokušava izvući kćer iz sekte u kojoj su članovi žigosani, a žene se seksaju s 57-godišnjim osnivačem

 
Glumica Catherine Oxenberg s majkom Elizabetom Karađorđević, suprugom i kćeri na sprovodu Pavla Karađorđevića
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Američka glumica srpskog podrijetla Catherine Oxenberg, kći princeze Elizabete, pripadnice dinastije Karađorđević, nedavno je za magazin People ispričala kako je njena dvadesetšestogodišnja kći pala pod utjecaj sekte 'Nxivm' koja joj je isprala mozak.

Bivša zvijezda 'Dinastije' tvrdi kako su svi članovi sekte žigosani inicijalima Keitha Raniera, 57-godišnjeg osnivača sekte, s kojim se žene seksaju, a on im brani da jedu više od 500-800 kalorija dnevno.

Vanguard, kako ga zovu njegovi sljedbenici, potpuno manipulira ženama, među kojima je i kći zvijezde 80-ih, 26-godišnja India.

U Reinerovu grupu samopomoći obje su se prijavile 2011. godine, a Oxenberg sada tvrdi kako je odmah shvatila da se radi o nečemu 'čudnom i jezivom'. Međutim, Indiji se svidjelo i u njegova skupa predavanja uložila je gotovo cijelu svoju ušteđevinu kao i nasljedstvo.

Prijatelj i bivši član sekte Bonnie Piesse kazao je Catherine kako je Indija izabrana za 'tajno sestrinstvo' i kako mora spasiti svoju kći.

- India je bila u lošoj situaciji. Jednom prilikom mi je kazala kako neće jesti tri dana kako bi ispravila svoje loše ponašanje - ispričala je Catherine Oxenberg.

Nakon što je čula jezive detalje, pozvala je svoju kći da dođe kući za rođendan. Kada ju je vidjela, bila je jako mršava, kosa joj je otpadala i nije dobila mjesečnicu već godinu dana - što su tipični znakovi pothranjenosti.

Unatoč tome što ju je majka molila da napusti sektu, ona je odbila i prekinula svaki kontakt s njom.

U priči koju je New York Times objavio prošlog tjedna, bivša pripadnica sekte Nxivm, Sarah Edmondson, opisala je strahote koje je doživjela prilikom žigosanja.

'Ceremonija inicijacije' dogodila se u kući u gradu Albany, u američkoj saveznoj državi New York, gdje Raniere živi.

Sarah tvrdi kako je bila gola na masažnom stolu, a onda joj je rečeno da izgovori: 'Gospodaru, molim te stavi žig na mene, bit će mi čast'.

- Plakala sam cijelo vrijeme i potpuno oduzeta.

Članak u New York Timesu ističe da su vlastima New Yorka poslane brojne prijave protiv grupe Nxivm, te se čeka reakcija i istraga nadležnih tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:53