POD ISTRAGOM

ZVIJEZDA HIT SERIJE DESNA JE RUKA OSNIVAČU OPASNE SEKTE U KOJU JE UČLANJENA I KĆI SRPSKE PRINCEZE 'Vodi njegov harem, a gole djevojke označava žigom'

 
 Profimedia, Everett

Bivša zvijezda hit serije Smallville, Allison Mack, koju smo na malim ekranima gledali kako glumi uz bok zgodnom Tomu Wellingu, visokorangirana je članica kontroverznog seksualnog kulta o kojem je prošlog mjeseca pisao New York Times.

Novinari New York Timesa otkrili su kako se u sekti 'Nxivm' članice seksaju s osnivačem, 57-godišnji Keithom Ranierom, a on im brani da jedu više od 500-800 kalorija dnevno 'jer se masnoća kosi s razinama energije' i tjelesno ih kažnjava ako ne regrutiraju dovoljno 'robova'.

Nxivm se prema javnosti predstavlja kao grupa za samopomoć koja nudi tečajeve o uspješnom i ispunjenom životu, no tajno društvo naziva DOS unutar Nxivma prima samo probrane članice koje su posvetile svo svoje vrijeme osnivaču sekte i njegovim učenjima.

Bivši glasnogovornik, Frank Parlato, za britanski Sun jučer je kazao kako je dobitnica Emmyja glavna osoba za regrutiranje u DOS.

Iako nije otkrio ime glumice, DailyMail otkriva kako se radi upravo o Allison Mack.

U svom blogu The Frank Report Parlato, koji je otpušten nakon što je otkriveno da istražuje financijska izvješća firme, detaljnije otkriva ulogu glumice.

Tvrdi kako je Mack stvorila DOS s namjerom da ga pretvori u svjetsku organizaciju koja će se 'boriti za dobro i biti ženska snaga protiv zla'.

, Image: 145580260, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

DOS-u se mogu pridružiti samo najodanije članice Nxivma, a pritom moraju predati svoje osobne informacije s kojima se ne ponose, kao iskaz povjerenja. Međutim, bivši članovi tvrde kako su te informacije na kraju korištene kako bi se članove ucjenjivalo da ništa na govore o jezivim stvarima koje se događaju unutar sekte.

U DOS-u postoji hijerarhija u vidu gospodara i robova. Raniere je na vrhu, a Mack mu je prva podređena. Ona pak ima nekoliko robova koji regrutiraju druge robove, te se 'posao' širi u obliku piramidalne sheme.

Parlato tvrdi kako je upravo Allison Mack bila ta koja je uvela tjelesno kažnjavanje u grupu i kako se nove članice prilikom inicijacijske ceremonije moraju skinuti gole, a potom ih se označi žigom u obliku inicijala osnivača sekte, ali i inicijalima glumice.

U blogu piše i kako postoji još jedan red nad DOS-om. Naime, žene koje su se iskazale u DOS-u, mogu biti pozvane da se pridruže Renierovom haremu, a Parlato navodi da je na čelu harema Allison Mack.

DailyMail se obratio glumici za komentar, no njezin glasnogovornik kazao im je kako Mack trenutno ne daje izjave novinarima.

Međutim, Mack ranije nije skrivala svoj odnos s Ranierom. Na svojoj internetskoj stranici napisala je kako je bio njezin mentor u glumi i glazbi nekoliko godina.

Hvali se također kako je s njim 2013. razvila projekt za privatnu umjetničku akademiju.

Zadnji put Allison Mack na tv ekranima pojavila se 2015. godine i otada je, čini se, prestala glumiti.

Ranije ovog tjedna američka glumica srpskog podrijetla Catherine Oxenberg, kći princeze Elizabete, pripadnice dinastije Karađorđević, susrela se s tužiteljima u New Yorku s kojima je ispričala sve o svojoj kćeri Indiji, koja je također članica ove opasne sekte.

Naime, Oxenberg je nedavno za magazin People ispričala kako je njena dvadesetšestogodišnja kći pala pod utjecaj sekte 'Nxivm' koja joj je isprala mozak i kazala kako strahuje da joj kćer izgladnjuju i ucjenjuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:59