OPASAN HOBI

FOTO: KAKAV PRIZOR U VRIJEME ŠPICE U POSLOVNOJ ČETVRTI Građani se užasnuli kada su ugledali čovjeka kako se penje na najviši neboder

 
 REUTERS

Francuski penjač u urbanim sredinama Alain Robert uhićen je u utorak u Manili nakon što se popeo na jednu od najviših zgrada u glavnome gradu Filipina, izvijestila je policija.

Pedesetšestogodišnji avanturist, poznat kao "francuski Spiderman" popeo se na neboder "G T International Tower" visok 217 metara. Zgrada ima 47 katova i nalazi se u financijskoj četvrti Makati City, a Robert se, kao i obično uspinjao usred najveće dnevne gužve, bez užadi i bilo kakve sigurnosne opreme.

French climber Alain Robert, also known as
REUTERS

French climber Alain Robert, also known as
REUTERS

French climber Alain Robert, also known as
REUTERS

Uhićen je čim se spustio s vrha nebodera, nakon otprilike dva sata, prenosi AFP.

"Ovo je moj put i moj način života. To mi je važno kao hrana i san. Jednostavno mi je potrebno jer me održava na životu", kazao je Robert novinarima.

REFILE - CORRECTING STOREY COUNT Pedestrians watch as French climber Alain Robert, also known as
REUTERS

Francuz je zadržan u policijskoj postaji, a optužen je za remećenje javnog reda te očekuje odluku državnog odvjetništva o jamčevini.

Robert se dosad popeo na više od stotinu zgrada bez užadi ili neke druge opreme, što mu je donijelo upisivanje u "Guinnessovu knjigu rekorda".

French Climber Alain Robert, also known as
REUTERS

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:54