FESTIVAL U VALENCIJI

FOTO: Pogledajte karikature Sarkozyja, Berlusconija i Obame

Sarkozy stoji na Eifelovom tornju kako bi ga poljubila Carla Bruni, Berlusconi je okružen golišavim ljepoticama, Obama kao Superman spašava suprugu...

U Valenciji u Španjolskoj počeo je festival Falles posvećen svetom Josipu, koji se u toj zemlji slavi kao zaštitniku stolara.

Na festivalu se postavljaju goleme skulpture – karikature od drveta i kartona koje su često komentar na aktualne događaje, poznate osobe, njihova djela, vrline i mane.

Među njima ove se godine posebno ističu francuski predsjednik Nicolas Sarkozy koji stoji na Eifelovom tornju i stolici kako bi ga poljubila njegova supruga Carla Bruni, talijanski premijer Silvio Berlusconi - poznat po seksualnim skandalima - okružen golišavim ljepoticama, američki predsjednik Barack Obama koji kao Superman spašava svoju surpugu i portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo koji se kao princ Šarmer zaljubljeno gleda u ogledalu.

Bučan festival tijekom kojeg će se potrošiti goleme količine vatrometa trajat će tjedan dana, a kipovi Falle na kraju će biti spaljeni na ulicama Valencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 15:56