PAUZA ZA RUČAK

FOTO, VIDEO: Münchenski jahač valova u zimsko doba

Zeko se možda rastuži kad mu potočić prekrije snijeg. Ali ne i ovaj surfer u Münchenu, koji jaše val na rječici usred snijegom pokrivenoga grada
 Elvir Tabaković

MÜNCHEN - Zamislite ovu situaciju. Grad je osvanuo prekriven prvim zimskim snijegom. Dolazi pauza za ručak. Što činite? Prežderavate se masnom zimskom hranom, sretni što ste unutra na toplom?

Dasku pod ruku

Ovaj stanovnik Münchena nema vremena za to. Čim dođe vrijeme pauze za ručak, sjeda u svoj stari Mercedes karavan i vozi 10-ak minuta do mostića preko rijeke Esbach, odmah pokraj muzeja Haus der Kunst . Vadi dasku za surfanje i skače na val! Usred grada, usred zime. - Ma nije mi uopće hladno! Surfersko odijelo koje nosim je vrlo toplo - kaže Pascal kojeg smo prekjučer snimili kako surfa na Eisbachu, pritoku rijeke Isar koja teče kroz München . Na toj lokaciji pokraj mosta formira se stalni val visok jedan metar, pogodan za surfanje, ali samo ako ste profesionalni surfer.

Po ljeti samo noću

Voda je plitka, na nekim mjestima tek 40-ak centimetara, i vrlo hladna, čak i ljeti, a kamoli zimi. Ove je godine surfanje na tom mjestu postalo legalno. - Ljeti je tako velika gužva da ja najčešće surfam noću, pod reflektorima koje sam donesem - kaže Pascal i već se sprema natrag na posao. Pauza za ručak je gotova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 08:58