ŠOK U EUROPSKOJ KOMISIJI

FRANCUSKA POLICIJA ISPITALA NOVU POVJERENICU EK Saslušana je u sklopu istrage o fiktivnom zapošljavanju na dan kada je Von der Leyen objavila sastav

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 10.09.2019. u 19:10

FILE PHOTO: Sylvie Goulard, named on Tuesday as EU commissioner overseeing defence and space, leaves the Elysee Palace as French minister of the armed forces after a weekly cabinet meeting in Paris, France, May 31, 2017. REUTERS/Charles Platiau//File Photo
REUTERS

Novu povjerenicu Europske komisije za unutarnje tržište, Francuskinju Sylvie Goulard u utorak je saslušala francuska policija u sklopu istrage o fiktivnom zapošljavanju u Europskom parlamentu, rekao je Reutersu izvor iz policije.

Goulard je, navodi izvor, saslušana na dan kada je predsjednica komisije Ursula von der Leyen objavila sastav izvršnog tijela EU-a. Podsjetimo, hrvatska kandidatkinja za povjerenicu Europske komisije Dubravka Šuica imenovana je za potpredsjednicu Komisije za demokraciju i demografiju.

Nakon izbora 2017., francuski predsjednik Emmanuel Macron postavio je Goulard na mjesto ministrice obrane.

Goulard je na tom položaju ostala jedva mjesec dana, a odstupila je nakon što je otvorena istraga o načinu na koji je njena stranka MoDem (Demokratski pokret) zapošljavala asistente u Europskom parlamentu.

Istraga još traje, a Goulard nije u njenom fokusu te ju se formalno ne istražuje.

Goulard odbacuje da je upletena u bilo kakve nezakonitosti.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo