ŠPRICAJU IH KRVLJU

FRANCUSKI MESARI U STRAHU OD VEGANA, TRAŽE POLICIJSKU ZAŠTITU 'Nasilni su i nasrtljivi, zastrašuju nas, silom svima žele nametnuti svoju ideologiju!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.06.2018. u 17:42

Marche pour la fermeture de tous les abattoirs organisee par L214 et Ethique & Animaux, le 23 Juin 2018 a Paris.Protesters hold signs during a demonstration to demand the closure of slaughterhouses and to end the exploitation of animals in Paris, France on June 23, 2018. //BOHACYANN_10025/Credit:YANN BOHAC/SIPA/1806232050, Image: 375830605, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

Francuski vegani na prosvjedu protiv klanja životinja, arhivska fotografija

Francuski mesari zatražili su od ministra unutarnjih poslova Gerarda Collomba policijsku zaštitu zbog napada i "nasilja" veganskih skupina koje se protive konzumaciji mesa i uzgoju stoke za hranu.

"Računamo na vaše usluge i na potporu cijele vlade da što je brže moguće prestane fizičko, verbalno i moralno nasilje" koje trpe mesari, navodi se u pismu koje nosi datum od 22. lipnja, a koje je potpisao predsjednik Francuske konfederacije mesara, prodavača suhomesnatih proizvoda i delikatesa Jean-Francois Guihard.

Gotovo "18.000 mesara" u Francuskoj "zabrinuto je zbog posljedica pretjeranog medijskog promicanja veganskog načina života", rekao je, izrazivši "šokiranost" što dio populacije "želi nametnuti golemoj većini svoj način života, a da se ne kaže i svoju ideologiju."

Izrazio je žaljenje zbog nedavnog "zastrašivanja" mesara, "nasilja" koje se provodi "i bez skrivanja lica i pod maskama", navodi se u pismu.

U sjevernoj regiji Hauts-de-France, sedmorica mesara u travnju su bila poprskana krvlju, jedna mesnica i ribarnica bile su vandalizirane, izlozi su im bili razbijeni, a na fasadi su napisani grafiti "stop specizmu" odnosno uvjerenju da je jedna vrsta više vrijedna od druge.

Incidenata je bilo i u Occitaniji na jugozapadu zemlje.

U džihadističkom napadu u Trebesu na jugu zemlje potkraj ožujka bio je ubijen jedan mesar, a jedna veganka koja je objavila uvredljiv komentar o tom mesaru dobila je sedam mjeseci zatvora uvjetno zbog "opravdavanja terorizma".


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo