HOROR NA KAVKAZU

ISIS POGUBIO RUSKOG DRŽAVLJANINA Objavili snimku brutalneegzekucije i zaprijetili: 'Putine, ubilismo tvog špijuna, sljedeći na redu si ti'

Na početku snimke prikazuje se reportaža o napadu autobombom u provinciji Dagestan
 Printscreen: Twitter / Reuters

Ćelija Islamske države u regiji Sjevernog Kavkaza u Rusiji proteklog je vikenda objavila video koji pokazuje pogubljenje navodnog ruskog špijuna. Osim toga, džihadisti su na snimci u skladu sa svojom ustaljenom praksom pozvali ruske muslimane da pobiju nevjernike u toj državi, ali su pritom zaprijetili da će napasti i ruskog predsjednika Vladimira Putina, piše International Business Times .

Na početku snimke prikazuje se reportaža jedne ruske televizije o napadu autobombom u provinciji Dagestan, a zatim preskače na dvojicu džihadista koji objašnjavaju važnost napada na nevjernike.

- Danas imamo mjesto na kojem možemo provoditi šerijatski zakon. Havala Alahu, s nama je mnoštvo hrabre braće i milijuni muslimana u Rusiji. Skupimo se braćo, zauzmimo teritorij i proširimo se! Ako nas netko od vas ne može pronaći, može ubijati ruske nevjernike samostalno. U Rusiji nije teško naći oružje - zaključuje džihadist.

Snimka se tada zaključuje ubojstvom navodnog špijuna koji je upucan u glavu.

Još od ratova u Čečeniji tijekom 90-ih godina 20. stoljeća Rusi u toj regiji drže veliki broj vojnika i drugih pripadnika državne sigurnosti. Trenutno su im najveća prijetnja islamistički pobunjenici u Dagestanu koji se žele spojiti s Islamskom državom.

Moskva zasad nije službeno reagirala na najnoviju egzekuciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 02:26