NESREĆA SUPERGALEBA

ISPOVIJEST SVJEDOKA O PADU SRPSKOG VOJNOG AVIONA 'Pozvali smo Hitnu, ali bilo je kasno... Pilot mi je umro na rukama'

 
 Screenshot

Bio sam u polju kada je pao avion, vidio sam kada su se katapultirali i pritrčao sam da pomognem, opisao je Jan Boljarac iz Kovačice nesreću u kojoj je jučer poginuo pilot Vojske Srbije Robert Kaloci poginuo, a njegov kolega Aleksandar Matić je teško ozlijeđen, piše Blic.

- Kada sam stigao, obojica su disala. Pilota koji je teško disao sam otkopčao i pozvali smo Hitnu pomoć. Preminuo je, nažalost, prije nego što je stigla Hitna pomoć - priča Boljarac i dodaje da mu je bojnik Kaloci umro na rukama.

Njegov prijatelj Vladimir Kuharik zatekao se pred pad aviona na tržnici u Kovačici. Prvo je, kaže, mislio da je riječ vojnoj vježbi, a tek onda je, kada je otišao u polje, vidio kakva se tragedija dogodila.

- Bio sam na tržnici i čuo prasak kao grmljavinu i na nebu vidio dva padobranca koji su tada bili jako visoko. Mislio sam da je neka vojna vježba. Poslije pola sata sam otišao tamo i na jednom mjestu vidio olupinu aviona, zaglibljenu duboko u zemlju, a kilometar dalje kacigu, sjedište... Mještani su mi tamo ispričali da su pritrčali jednom ozlijeđenom u pomoć. Ispričali su mi da su vidjeli avion koji je bio jako nisko i čuli su tutnjanje, a potom muk - priča Kuharik.

Školsko-borbeni avion "super galeb G-4", Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane Vojske Srbije srušio se jučer oko 9.50, potvrđeno je iz srpskog Ministarstva obrane.

Kako smo jučer pisali, Robert Kaloci bio je u braku i imao sina. Završio je vojnu akademiju u Mostaru, živio u Kovinu, a rođen je u Somboru. Sudeći prema njegovom Facebook profilu obožavao je ribolov, a iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i sina Marka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:32