BOLNICA POD NADZOROM

ISTRAGA 'Stanje Jovanke Broz nije za javnost. Ona se mora zaštititi'

Srbijanski državni povjerenik za informacije od javne važnosti i zaštitu osobnih podataka Rodoljub Šabić pokrenuo je postupak nadzora nad jednom beogradskom bolnicom zbog odavanja informacija o zdravstvenom stanju Jovanke Broz , objavljeno je u ponedjeljak na internetskoj stranici ureda povjerenika.

Povjerenik je, pozivajući se na zakon o zaštiti osobnih podataka, pokrenuo postupak nadzora nad provedbom toga zakona u Kliničkom centru Srbije, u povodu medijskog izvješćivanja o zdravstvenom stanju Jovanke Broz.

Povjerenik je naredio bolnici da se odmah izjasni o okolnostima pod kojima su javnosti postali dostupni podaci o zdravstvenom stanju Jovanke Broz. Šabić tvrdi da je riječ o podacima koji su po zakonu "posebno osjetljivi".

Srbijanski mediji već tri dana nagađaju o zdravstvenom stanju Jovanke Broz, nakon što je u petak primljena u bolnicu.

Elektronički mediji u Srbiji izvijestili su da je Jovanka Broz primljena u bolnicu u pratnji dvaju rođaka koji su navodno tvrdili kako je odbijala ići liječniku, pa su je uspjeli dovesti tek kad se tome više nije mogla usprotiviti, što je neizravno potvrdio i predstavnik bolnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:33