LISTA PREDVIĐANJA

JEDAN OD NAJUGLEDNIJIH BANKARA SVIJETA 'Vladimir Putin će uskoro dati ostavku, a evo i zašto...'

Russian President Vladimir Putin submerges on board Sea Explorer 5 bathyscaphe near the isle of Gogland in the Gulf of Finland on July 15, 2013, visiting Oleg frigate which sink in 1869 . AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ ALEXEI NIKOLSKY
 AFP

Jedan od najuglednijih financijskih analitičara, Byron Wien (81), objavio je svoju godišnju listu predviđanja za 2015. na koju je uvrstio neke zaista udarne događaje, poput ostavke ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Wien smatra da će u ovoj godini američke dionice rasti četvrtu godinu zaredom, usprkos usporavanju ekonomskog rasta i učestalim hakerskim napadima na američku središnju banku.

Financijski stručnjak kaže da će Standard & Poor’s 500 Index (SPX) na burzama narasti za 15 posto, zbog čega će američko gospodarstvo drugu godinu zaredom zasjesti na vrh nakon što europske gospodarske sile i Japan zapadnu u recesiju.

Riječ uglednog stručnjaka mnoge će financijske institucije zasigurno s vrlo velikom pažnjom detaljno analizirati s obzirom da su se njegova predviđanja za prošlogodišnji razvoj japanskog gospodarstva obistinila. Uz to, stručnjak je i točno predvidio kretanje cijene nafte u 2014.

Wien predviđa da će pad cijena sirove nafte baciti Rusiju na koljena, zbog čega će posljedično Vladimir Putin dati ostavku. Također, hakeri će napasti najveće američke banke, odnosno hakirat će privatne i poslovne račune, zbog čega će im Američka središnja banka blokirati poslovanje na pet dana dok se ne potvrdi točnost financijskog stanja njezinih računa.

Uz to, Wien kaže da će Federalne rezerve u 2015. povisiti kamate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:43