PAD BOEINGA

JEZA U UKRAJINI Separatisti potrpali leševe u vagon smrti pa se pohvalili: 'Našli smo crnu kutiju'

 AFP

DONJECK - Vođa proruskih separatista, samozvani "premijer" samoproglašene "Narodne Republike Donjeck" Aleksander Borodai u nedjelju je rekao da su u rukama separatista u Donjecku neke stvari, među kojima vjerojatno i dvije crne kutije srušenog malezijskog zrakoplova, ali da to mogu potvrditi samo stručnjaci.

"Neke stvari, pretpostavljamo i crne kutije, pronađene su i prenesene u Donjeck. Pod našom su kontrolom", rekao je Borodai na konferenciji za novinare.

"Među nama nema stručnjaka koji bi mogli potvrditi izgled crnih kutija, ali smo u Donjeck donijeli neke tehničke predmete koji bi mogli biti crne kutije putničkog zrakoplova", kazao je.

Prije "premijera" je i proruski pobunjenik koji se naziva "Nova Rusija" na Twitteru u nedjelju objavio da su crne kutije iz srušenoga malezijskog zrakoplova donesene u pobunjeničko uporište Donjeck.

Sergej Kavtaradze, viši dužnosnik proruske "Narodne Republike Donjeck" tad nije htio komentirati taj podatak, ali prenijela ga je ruska agencija Interfax.

U međuvremenu, separatisti su najveći broj leševa, koji su se na vrućini već počeli raspadati, potrpali u vlak sastavljen od vagona-hladnjača i odvoze ih na nepoznatu lokaciju. Radnike hitnih službi na mjestu su događaja prisilili da im predaju tijela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:23