ISIS U NALETU

JEZIVE SCENE IZ IRAKA Džihadisti pogubili 40 policajaca i civila, sumnja se da su ih žive zapalili

ISIS nije objavio fotografije navodnih pogubljenja, što je inače uobičajen modus operandi militanata
 Twitter

Militanti ISIS-a pogubili su najmanje 40 ljudi u novom masovnom pogubljenju u gradu al-Baghdadi u velikoj iračkoj pokrajini Anbar. Prema prvim informacijama u novom zvjerskom zločinu žrtve su žive zapaljene, prenosi CNN priopćenje iračkog dužnosnika dano u srijedu .

Predsjednik provincijskog vijeća Anbara, Sabah Karkhout, naveo je kako su mu njegovi zapovjednici na terenu nedaleko od prve linije fronte priopćili da su žrtve uglavnom lokalni policajci i građani.

ISIS je prošlog tjedna preuzeo kontrolu nad gradom al-Baghdadi, smještenom samo desetak kilometara sjeverno od zračne baze Ayn al-Asad, u kojoj se nalazi oko 400 pripadnika američke vojke koja trenira iračke pilote u borbi s militantima.

Za sada nije moguće iz drugog izvora potvrditi informaciju o pogubljenjima. Iračka služba sigurnosti raspolaže vijestima o ubojstvima, no još uvijek nije jasno jesu li tijela zapaljena prije ili poslije smrti.

ISIS nije objavio fotografije navodnih pogubljenja, što je inače uobičajen modus operandi militanata. Međutim, pentagonov glasnogovornik John Kirby izjavio je kako slike postoje te ih je vidio.

- Fotografije se nalaze na analizi. Trenutno nisam u poziciji potvrditi autentičnost dokaza - rekao je Kirby.

Pobunjenici su u utorak putem društvenih mreža objavili snimke koje pokazuju da je al-Baghdadi pod njihovom kontrolom.

- Ne bismo bili iznenađeni da su fotografije autentične i istinite s obzirom na prijašnja zvjerstva militanata protiv civila - zaključio je Kirby.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:16