IZLAZAK IZ EU

JUNCKER PORUČIO NOVOM BRITANSKOM PREMIJERU 'Postojeći dogovor o Brexitu je najbolji i jedini moguć'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 25.07.2019. u 20:18

European Commission President Jean-Claude Juncker arrives for a European Union leaders summit that aims to select candidates for top EU institution jobs, in Brussels, Belgium June 30, 2019. REUTERS/Johanna Geron
REUTERS

Jean-Claude Juncker

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u četvrtak je rekao novom britanskom premijeru Borisu Johnsonu da je sporazum koji je s Bruxellesom postigla njegova prethodnica Theresa May najbolji i jedini moguć, otkrila je glasnogovornica Europske unije.

Juncker je Johnsonu u telefonskom razgovoru rekao da će EU analizirati sve ideje koje će predložiti Ujedinjeno Kraljevstvo, ako će biti u skladu sa sporazumom o izlasku, otkrila je Mina Andreeva.

Dvoje čelnika su dogovorili da će ostati u kontaktu, a Juncker, predsjednik EK-a na odlasku, rekao je Johnsonu i da je Komisija ostaje otvorena za razgovore s Britanijom u narednim tjednima, prenosi dpa.

Johnson je ranije u britanskom parlamentu naglasio kako će tražiti promjenu dogovora Therese May s Bruxellesom koji je više puta odbačen u tom tijelu.

Otkrio je i da je zadužio Michaela Govea, bivšeg ministra okoliša i velikog zagovornika izlaska iz Europske unije, da pripremi državu na brexit bez dogovora.

Johnson je više puta ponovio da će Britanija napustiti EU 31. listopada, bez obzira hoće li do tada imati sporazum s EU ili ne.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo