NOVI ZELAND

Kirurg pacijentici: 'Radije krenite na jeb*** dijetu!'

Kirurg s Novoga Zelanda, specijaliziran za ugradnju gastritične premosnice, grubo je ukorio nekoliko gojaznih žena, piše New Zealand Herald.

Nervozno ih je izgrdio i objasnio kako bi im bilo bolje da krenu s dijetom, umjesto da se podvrgavaju operaciji. Liječnik poznat kao ‘Dr. B.’ najmanje tri puta prostački se izrazio kada su mu žene objasnile da ne žele ni čuti riječ 'dijetalna prehrana'. One preferiraju izraz ‘lifestyle’, uobičajeniji u kontekstu zdravog načina života.

Nakon što se jedna od pacijentica potužila nadređenima zbog prostačenja liječnika, kirurg je više nije htio prihvatiti kao pacijenticu i kaznio je skidanjem s liste čekanja za ugradnju gastritične premosnice.

Uprava bolnice pozvala ga je na odgovornost: Kirurg je priznao da se ružno izražavao, pa je poslan na tečaj komunikacijskih vještina.

Maorkinja koja se potužila na liječnika, stara je 44 godine, zaposlena puno radno vrijeme na fizički zahtjevnom mjestu, pliva tri puta tjedno, a kada napokon uspije skinuti nekoliko kila, one se brzo vraćaju natrag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:40